Flytthjälp

I lördags var familjen och hjälpte dottern och svärsonen att flytta. De lämnar sin etta med snedtak och helt utan väggar att ställa bokhyllor och hänga tavlor på till ett litet charmigt hus med högt i tak och ett sovrum med dörr :-)

Det betydde att Stella fick träffa taxarna för första gången på neutral mark då taxarna inte hunnit bo in sig ännu.

Det gick förvånansvärt bra. Stella blev först lite rädd för stora Ryan som ju bara är runt åtta månader själv och lite härligt valpklumpig men han var försiktig, bara väldigt nyfiken.

Killer som är både äldre och mindre var lite mer försiktig när han skulle hälsa men Stella morrade minsann ifrån så jag blev alldeles chockad. Jag hade ingen aning om att hon kunde säga ifrån så men är man "uppfödd" bland nio vuxna tikar och ett gäng valpar lär man sig nog.

Killer backade snabbt och smög sig försiktigt fram igen till hon sade ifrån. De var för söta. Efter en hel dag tillsammans så lekte de faktiskt lite försiktigt i trädgården och jag är imponerad av hur lyhörda taxarna var och hur modig Stella var. Bella lekte ju som vanligt med taxarna men passade allt syrran lite också. Det märks att de växer samman allt mer och det har bara gått en vecka :-)

Flytten gick i alla fall jättebra och vi hade som alltid mysigt när vi umgås. Det spelar ingen roll om vi jobbar tillsammans eller åker skidor ;-)

På söndagen kan vi säga som så att jag kände min kropp. Jag tror jag behöver sådana påminnelser ibland för att inte glömma bort hur eländigt jag mådde för ett par år sedan och att jag inte får slarva bort min förbättring genom att strunta i vila och återhämtning.

Så nu är en lugn vecka inplanerad, så lugn som den kan vara med en valp i huset 😂

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Det är ju lätt att fastna i den där "bubblan" och tänka jo men jag mår ju bra... så kommer dagen efter å då är det inte lika kul ;-)

Mitt mående åker ju berg å dalbana nu så jag vet knappt hur jag mår ;-)
Det jag känner mest är att mitt tålamod, humör blir allt sämre.

Skönt för Din dotter med sambo att få flytta till lite större utrymme, att kunna stänga igen dörren till sovrummet är bra i vissa lägen.

Skojjsigt med så mycket vovvar :)
Då de är typ jämnstora så funkar ju det bra för dem att leka ihop.

Jag pratade med uppfödaren J köpte Frost av häromdan å han erbjöd mig en valp... men nej, i nuläget är det inte tid för valp, får se till sommaren, beror ju på min fars mående oxå. Ska jag skjutsa å följa till Sjukhus så lär jag ha fullt upp å inte nån energi kvar till en valp.

kram

Svar: Det är jobbigt när måendet går upp och ner så inte konstigt att humöret blir därefter, dessutom har du ju haft mycket omkring dig ett tag nu.

Det är väldigt skoj med mycket vovvar och väldigt skönt att de verkar trivas så bra ihop. Det är ju Ryan som är störst med sina ca 10 kg men Bella (5,5 kg) tacklar omkring honom som en liten vante, säkert bara för att han är så himla snäll. De är ju snälla allihop men han älskar verkligen allt och alla ❤ Jag trodde nog inte att jag skulle bli riktigt så förälskad i taxarna för jag har alltid upplevt taxar som tjuriga små farbröder men de här är hur charmiga som helst.

Valp är jättemysigt men det är ju en väldans massa jobb också och man blir väldans låst tills de kan vara själva en liten stund så tycker du gör helt rätt som avvaktar. Idag när jag var ute och gick med båda småttingarna och försökte få Stella att inte jaga Bellas koppel samtidigt som jag försökte köra vagnen med en hand undrade jag vad tusan jag gett mig in på men så tittar man i de där mörka ögonen som överöser med kärlek så orkar man lite till 😉 kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen