Stellas första rehabträning.

Jag har ju lovat att hålla er uppdaterade med vad som händer med Stella så här kommer en liten sammanfattning om dagens möte med fysioterapeuten.

Eftrsom det var första gången vi var på rehabträning hade jag absolut ingen som helst aning om vad jag skulle förvänta mig så jag fokuserade helt på att hålla mina energier i balans för att få en något nervös Stella att slappna av. 

När vi kommer in till fysioterapeuten säger jag med en gång att Stella morrar åt människor och hundar hon inte känner men att jag aldrig sett henne nafsa efter någon. Så Stella fick gå runt och sniffa i rummet medan vi pratade. Fysioterapeuten var väldigt imponerad av att vi redan kommit igång så bra med träningen hemma och att vi dessutom tränade precis så som hon tänkte lära ut. Att vi bara på ett par veckor lyckats träna bort klickljudet i höfterna tyckte hon visade att vi gör allt rätt.

Hon kände igenom Stella och kunde säga att hon var något lite klent musklad både över bogen och höfterna men det ska vi ju råda bot på nu. Annars kändes hon inte alls så spänd över ryggen som hundar med problemhöfter ofta är. Vi pratade lite om vad jag observerat i hennes sätt att röra sig och hon tyckte att jag var väldigt observant och kände min hund väl. Så nu kanske jag kan lita på min magkänsla 😉

Eftersom vi tränar så bra hemma så räcker det med att vi går och vatten tränar en gång i veckan. Annars var tanken två gånger per vecka. Veterinären tycker att vi ska köra intensiv rehab i tre månader och sedan kör vi en ny utvärdering.

Fysioterapeuten sade att hon tyckte att det var tur att Stella fått mig som matte och det kändes såklart jättebra att höra. Nu är jag ju inte ensam om Stellas träning men det blir ju naturligt att jag tar störst ansvar som är hemma hela dagarna.

Hon berömde också för att Stella hade så korta klor vilket blir extra viktigt när de redan snedbelastar kroppen pga höfterna. Om de då dessutom har för långa klor blir det ytterligare påfrestning. 

Stella fick i alla fall gå på rullband i vatten vilket hon egentligen inte skulle gjort idag men eftersom terapeuten inte behövde gå igenom massa övningar så hann vi med det idag och hon var jätteimponerad över hur modig Stella var som bara trampade på instängd i en glasbur med vatten till magen och ett golv som rör sig.  Men vi har sagt hela tiden att hon är rätt tuff så länge hon inte behöver träffa nya människor eller hundar 😂

Jag har säkert glömt hälften vi pratat om men jag känner mig försiktigt optimistisk.

När vi kom hem behövde Bella gå ut och gå så Stella fick åka vagn. Så skönt att ha den när man har två hundar med olika behov även om folk inte kan låta bli att komma med spydiga kommentarer som att hundar har ben att gå med 😜

Men även här gjorde vi rätt, vi ska absolut inte låta henne gå så långa promenader att hon blir trött för det sliter på höfterna. Då är det bättre med fler men korta promenader. Idag var ju Stella helt slut efter träningen så hon hoppade in i vagnen och åkte hela promenaden förutom när hon ville ut och kissa och bajsa 😊Äntligen.

Nu är det nästan två veckor sedan jag lämnade in receptet på medicinen som minskar mina influensasymptom och apoteket har inte hört av sig så jag har jagat dem hela dagen. Till slut svarade de i telefon och hon som svarade sade att medicinen kommit idag med det kändes genom mobilen att hon ljög.

Jag åker i alla fall ner till apoteket och vem blir jag betjänad av om inte min favoritpraktikant 😜

Det roliga var att han pratade högt för sig själv hela tiden och sade att de var ihopplockade och signerade igår 😂

Fast allt var förberett så tog det honom tjugo minuter att ge mig en burk med medicin och så fick jag ända be om att få tillbaka mitt recept. Han bara: ska du ha tillbaka receptet?

Jag: ja, jag vill ju hämta ut på det fler gånger.

Han: menar du den här gula lappen?

Jag: ja det är väl det som är mitt recept.

Men han fortsatte liksom krama receptet som om jag försökte stjäla hans lördagsgodis. Till slut lyckades jag i alla fall få både mitt recept och min burk med medicin.

Nu ska jag bara komma ihåg att inte använda det här apoteket nästa gång 😜

Kasta vatten.

I helgen var vi iväg med husvagnen och firade midsommar med familjen. Det kändes väl sådär att lämna en blå himmel och komma fram till en aningen mer grå och blöt himmel 😜

Vi hade det som vanligt mysigt när vi umgås men det hade absolut inte gjort något om det regnat aningen mindre och varit aningen lite varmare. Vi hade åtta grader som svalast 😮

Jag kan ha råkat kasta vatten på maken i helgen också 🙈 Jag såg att det var massa gräs och jord i hundarnas vattenskål inne i husvagnen och skulle räcka skålen till maken som stod på utsidan. Jag var kanske inte helt synkad i mina rörelser och lyckades skvätta ut vattnet över maken. Tur vi har små hundar och små vattenskålar. Maken uppskattade inte riktigt att få en dusch av gruvan sådär rätt upp och ner.

Idag tar hundarna och jag det väldigt lugnt. När vi varit ute på en kort promenad gick vi in och vilade när Stella springer ut på farstubron och skäller. Jag springer efter och ser att jag glömt att stänga både ytterdörr och grind. Rena rama turen att hundarna inte tog tillfället i akt att utforska området. Hade någon katt passerat hade de nog glömt att man ska vänta på ett varsågod vid trappen 😜


Besökstoppen