Tänk om det fanns en uppslagsbok?

Det var lönlöst att somna inatt också och nu kunde jag inte skylla på maken, han var tyst och snäll ;-)
Jag tänkte att om jag ligger i sängen och blundar tillräckligt länge så kommer jag ju att somna till slut men vid tretiden så gav jag upp och lade mig i soffan igen. Jag lyckades skrapa ihop en sådär tre timmars sömn inatt till slut.
 
Jag fattar inte varför sömnen har ballat ut, det har ju gått så bra ett tag nu.
 
Direkt kommer frågorna:
Har jag tagit ut mig för mycket? Nej, igår och förrgår var väldigt lugna dagar.
 
Var det för att jag lyckades läsa en bok ett par timmar igår? Ingen aning faktiskt. 
Tänk om hjärnan tyckte att det var för ansträngande och straffar mig genom sömnlöshet?
 
Kan det vara för att jag börjat dricka tallbarrsvatten som kroppen reagerar annorlunda? Enda sättet att få reda på det är väl att låta bli att dricka i några dagar.
 
Så många frågor och inga svar. Tänk om det fanns en uppslagsbok där man kunde läsa om olika symptom och vad man kan göra för att lindra dem?
 
Efter två nätter med sammanlagt sex timmar sömn så känns kroppen så tung att det känns som om den dras mot jorden. Inte bästa tajmingen när vi tänkt åka och titta på kortegen och grilla och mysa tillsammans med familjen men om kroppen ändå ska bråka så kan jag väl lika gärna passa på att köra över den ordentligt. Vem vet jag kanske sover som en stock inatt :-)

Så kan det också gå

Klockan börjar närma sig läggdags och då ringer dottern, som bor hos fästmannen den här veckan. Mamma, har du något bra husmorsknep för att få blodet att stoppa om man skurit sig i fingret? Jag ger henne lite goda råd och avslutar med att säga att om det inte slutar blöda inom ett par minuter så måste ni åka till sjukhuset.
 
Det slutade med fyra stygn i fingret för att man "lilla" dotter med en viss liten otursgen skulle skära upp glassen snyggt. Nu har hon fått knivförbud av fästmannen ;-)
 
 
Vi har annars sagt att hon borde ha riddarrustning på sig alternativt rullas in i bubbelplast.
 
Jag menar vem annars spräcker ett ögonbryn som måste tejpas av att hoppa i hö eller spetsar sig på en grind så att det nästan går hål rätt igenom kinden och måste tejpas, eller trillar av stolen i skolan så att läppen spräcks och måste tejpas, eller krockar med en tjej på innebandyplan så att det blir ambulans med nackkrage eller blir knockad av ett vedträ när hon klyver ved så att läppen måste sys med flera stygn?
 
Listan kan säkert göras längre men det är sådant som jag kommer på just nu och då har jag inte ens räknat med alla blåtiror och omplåstringar som skett på hemmaplan för att lillasyster haft fullt sjå att hänga med storebror och hans kompisar :-P
 
Storebror däremot har nog klarat sig lite lindrigare undan. Han har "bara" blivit knuffad så att han råkade limma ovansidan på handen med en limpistol så att han fick en krater ända ner till benen i handen, blivit påkörd på ett övergångsställ på väg till skolan men som tur var så blev det bara en stukad fot, och så råkade han ha sitt huvud lite för nära syrrans golfklubba när vi spelade minigolf en gång. Det resulterade i näsblod, två blåtyror och världens bula i pannan. Det visste ni inte att minigolf kan vara så farligt?
 
Tänk om man kunde låsa in sina barn så att de slapp råka ut för massa onödigt lidande <3 
 
Det blev inte så mycket sömn inatt, inte för att dottern skurit sig utan för att maken förde oväsen. När klockan blivit närmare halv två på natten och jag insåg att här kommer jag inte att kunna sova så flyttade jag ut till soffan. På väg till soffan så blev jag helt plötsligt iskall med brännande svett som pärlades i pannan och illamående. En väldigt skum känsla och jag undrade för ett litet tag om jag skulle svimma eller kräkas men det blev som tur var inget av det.
 
Eftersom min kropp av någon konstig aledning har bestämt sig för att det inte går att sova i soffan så blev det ingen sömn förrän maken kom upp och bytte plats med mig vid fem-tiden tror jag. Och inte tusan kan kroppen tänka sig att sova längre än till nio i alla fall så idag retar man mig på egen risk :-P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pollenallergi

Ögonen kliar, svider och rinner
nästan så att man tror att det brinner
 
Näsan kliar och rinner
så jag ingen ro finner
 
Halsen kliar och sväller
så att jag låter som en hund som skäller
 
Lungorna värker
och min trötthet förstärker
 
Hela kroppen kliar
inte ens parfymfritt befriar
 
Det är visst vår
är pollensäsonen ovanligt svår?
 
Fast det är vackert med knoppar
kan det bli väldigt tufft för allergiska kroppar
 
 
 
 
 
 
 
Besökstoppen