Det måste ske en förändring nu!

Ett tråkigt och ledsamt besked, ännu en ME-sjuk har lämnat detta jordeliv. Ännu en fin person som lämnar allt för tidigt. 
 
När ska politiker, Försäkringskassan, läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, psykologer med flera förstå att ME är en allvarlig sjukdom?
 
Ingen av oss har bett om att få en sjukdom som ingen inom vården förstår sig på, ingen av oss har bett om att få en sjukdom som gör att vi inte längre kan delta i livet, ingen av oss har bett om att få en sjukdom som kraftigt handikappar, begränsar och isolerar oss.
 
Det hjälper knappast att vi år efter år förnedras och kränks av både sjukvård och försäkringskassan. Det hjälper verkligen inte att få höra kommentarer som att "sluta vara lat och gå hem och handarbeta". Det hjälper definitivt inte att behöva oroa sig för om försäkringskassan godkänner att vi är sjuka eller om vi ska behöva anmäla oss till arbetsförmedlingen som arbetssökande eller leva på allmososor.
 
Det måste ske en förändring nu, innan fler liv går till spillo. ME är trots de flesta läkares okunskap en sjukdom som är godkänd av både Världshälsoorganisationen och Socialstyrelsen. Ska då läkare och Försäkringskassa verkligen få envisas med att påstå att denna sjukdom inte finns?
 
Vår sjukdom syns inte på EKG, den syns inte heller på någon röntgen och går inte att mäta i PSA-prov men det finns ändå i allra högsta grad. 
 
 

Snyltgäst

Jag har en snyltgäst i min kropp. En gäst som utan lov flyttat in och stulit min energi och tankeförmåga. En snyltgäst som tycker det är okej att betala för uppehället med mer smärta, migrän, domningar och mycket mera.
 
I snart åtta år har jag försökt att vräka denna ovälkomna gäst utan att lyckas. Jag behöver hjälp med att vräka denna envisa och elaka gäst men vet inte vem jag ska be om hjälp.
 
Tror ni kronofogden hjälper till?
 
 

Nya armband

Nu finns det lite nya armband att köpa :)
50 kr/st exkl. porto, hela vinsten går till ME-forskningen.
 
 
 
 
 
 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.349182198558004.1073741829.242048745938017&type=3&uploaded=8
Besökstoppen