Mosad, överkörd, söndertuggad och utspottad

Mosad, överkörd, söndertuggad och utspottad är nog ganska mild beskrivning på hur jag känner mig idag. Nattens sömn blev det inte så mycket med, är rätt svårt att sova med en arm och axel som känns som de ska lossna från kroppen och så lägger man till frossa, febersvettningar och kissepauser en gång i halvtimmen. Det är prima det för kroppen, förutom att jag gjorde alldeles för mycket igår då.
 
Fick i mig frukosten och sedan fick jag lägga mig och vila en stund för att sedan orka klä på mig. Önskar jag kunde skrota runt i myskläder hela dagen men jag ska iväg till näringsterapeuten i eftermiddag så lite normala kläder är ju att föredra. 
 
Idag är makens första semesterdag och han är redan och river upp vinbärsbuskar som ska flyttas på i trädgården. Det hade vi bestämt att vi skulle göra även innan grannarna klagade men nu fick vi lite mer bråttom. Ska de gnälla över våra grenar behöver de inte plocka våra bär heller. Nej, jag är inte alls tjurig :P
 
Jag har en känsla av att jag kommer att behöva åka på vilohem efter fem veckors semester med maken. Han ska fixa så mycket här hemma så jag vill ju gärna bidra med lite assistans även om jag antagligen är mer i vägen än jag gör nytta men det är svårt att se på när andra arbetar. Det är under sådana här tider jag blir mest ledsen över att vara sjuk, jag vill ju vara som alla andra och kunna planera och arbeta och skita ner mig i trädgården.
 
Det är tur att vi tänkt åka iväg en liten sväng med husvagnen tillsammans också så att det inte bara blir massa trädgårdsarbete och målande för maken. Under tiden vi är borta får barnen föräldrafri tid hemma i huset. Kanske ska passa på att lämna lite färg och penslar till dem då ;)
 
 

Kommer antagligen att få lida i flera dagar

Idag har jag rensat och klippt massa buskar på rent adrenalin. Tanken var egentligen att maken och jag skulle elda lite ris i trädgården när en granne kom ut och började gnälla över att våra buskar hängde över i deras trädgård och det blev väldigt jobbigt för honom att klippa gräset då. Bärbuskarna som vi har mot deras trädgård brukar de däremot plocka bär ifrån.
 
Han började prata om att rent formellt så är det muren som är er tomtgräns. Ja men då röjer vi väl rent formellt då.
 
Sedan började han klaga på att vi hade taggiga buskar mot deras trädgård och att vår tuja inte ser frisk ut. Ja men hallå, vi har inte bott här ett år än, vi har inte planterat de taggiga buskarna och tujan har vi tänkt ta bort så småningom men vi har haft andra och viktigare saker för oss.
 
Så jag blev irriterad och klippte och rensade med en nästan fungerande arm och en absolut inte fungerande arm så att svetten lackade. Maken och sonen rev och släpade de också så vi fick minsann röjt allt som kunde hänga in på deras tomt och lite till.
 
Visst hade han rätt, det hängde lite grenar över på deras tomt men inte så mycket att man inte kunde komma åt och klippa gräset inte. Men tror han ville passa på att sätta de nya grannarna på plats för de gamla som bott här tidigare kunde han nog inte köra med.  Vi har känt tidigare att han nog är områdets ordningsman.
 
Så nu kommer jag antagligen att få lida för det här i flera dagar både när det gäller den värkande armen och den klena ME-kroppen. Det är ju skit också att man ska låta sig påverkas av gnälliga grannar.

Man kanske borde emigrera

Regn och åska och ännu en dag med en extra bråkig kropp. Och inte verkar det som om någon sommarvärme är på gång heller. Man kanske borde emigrera.
 
Jag måste i alla fall ha sovit som en stock inatt. Maken sade att det hade ösregnat och åskat så att hela huset skakade men jag har inte märkt någonting. Måste dessutom ha sovit i någon knasig ställning för jag har sjukt ont i vänster skuldra, axel och arm. Det finns bara ett läge som inte gör vansinnigt ont och det är samma läge som om man hade armen i mitella, så nu går jag runt med handen instoppad innan för koftan i mitellaläge och försöker göra saker med höger hand. Det går väl sådär.
 
Inser att jag är för klen för att göra någonting med en hand och att jag använder två händer till det mesta, lite som småbarn när de inte kan få grepp om saker för att de har för små händer.
 
Jag har försökt dämpa smärtan med starka värktabletter men de hjälper bara pyttelite och bara i ett par timmar. Står att man får ta max åtta tabletter på ett dygn på bipacksedeln så jag följer det även om läkaren har skrivit max tre per dygn men tror han tänker om jag tar dem dagligen och det gör jag inte så jag tror att jag klarar det även om jag kanske blir lite extra dimmig men det bjuder jag på. Förhoppningsvis är det mycket bättre imorgon så att jag kan ut och skörda lite vinbär.
 
 
Besökstoppen