media

På sista tiden har det varit många inslag om ME både i tidningar, i radio och på TV. Det mesta har varit riktigt bra och man känner att nu jäklar ska väl läkare inte kunna välja att inte tro på en diagnos som är godkänd av WHO (World Health Organization) sedan flera decennier.

Men kanske är det inte så konstigt att även de som tror att ME sitter i huvudet får komma till tals i pressen. Bland annat en känd barnläkare från västkusten som ser som sitt mission att slå ner på ME och en rad andra sjukdomar som inte går att fastställa med blodprov eller går att bota med dyra mediciner.

Idag har en förespråkare för LP (Lightning Process) fått utrymme i en kvällstidning där hon skriver att folk blir så sjuka i ME för att de får höra att de måste stänga in sig i mörka rum och bli helt passiva.

Inte en enda gång har jag fått höra att jag skulle bli friskare av att bli helt passiv eller stänga in mig i ett mörkt rum. Däremot har jag fått höra att det är viktigt att aktivera sig så mycket som just jag orrkar och att pacea. Där man tar många pauser och känner efter hur mycket orkar jag att göra i ett svep utan att bli dålig. Kanske orkar jag bara bädda halva sängen innan jag måste sätta mig ner och vila innan jag kan bädda färdigt.

Lightning Process är väldigt omdiskuterad även i Norge där den varit väldigt populär. Det går i grova drag ut på att du betalar dyra pengar för att på en tredagars kurs lära dig att tänka rätt så att du blir frisk. Blir du inte frisk så är du inte tillräckligt motiverad. Och så skuldbelägger man den sjuke som inte vill bli frisk.

Visst är tankens kraft stark och våra tankar påverkar till stor del hur vi mår och hanterar motgångar men det är nog inte riktigt så enkelt att en tredagars tänkarättkurs gör alla kroniskt sjuka friska 😜

Sjukt trött.

Senaste tiden, jag kommer inte ihåg om det är en, två eller tre veckor, så har jag varit sjukt trött.

Förutom att jag är oerhört matt och seg i kroppen så är jag som omättlig på sömn. Jag somnar nästan så fort jag sätter mig och jag brukar aldrig sova på dagen och är glad om jag lyckas få ihop fem timmars sömn på ett dygn. Förutom tröttheten är jag yr och vinglig.

Eftersom både dotter och svärson legat utslagna med feber och förkylning, maken varit förkyld medan sonen verkade få stopp på sitt med sin kuckelimuxmedicin så har jag tänkt att jag säkert har något virus i kroppen som inte bryter ut som på andra men jag blir mer och mer osäker.

Kan jag ha någon brist på någon vitamin eller mineral nu när jag äter vegetariskt eller är jag helt enkelt inne i ett skov?

Ger det inte med sig får jag väl ringa vårdcentralen och se om de kan ta något prov 😣

Jag vill inte, orkar inte förklara och försvara mig inför dömande läkare. 

Det här var lite lustigt.

Tidigare idag så delade en vän en bild på när hon fått ett blåmärke till synes utan anledning och jag berättade att jag också får blåmärken sådär hipp som happ.

För bara några veckor sedan blev mitt ena finger blått efter att Stella nafsat efter fingret. Alltså hon var pytteliten och gör inte så värst stor skada med den lilla munnen så det kändes helt oproportionerligt.

Men så idag när jag gick in i duschen så tyckte jag att det gjorde ont under foten så jag tittade och då hade jag ett blåmärke.

Mig veterligt har jag inte trampat på något under dagen men tydligen så har jag lyckats med bedriften att få ett blåmärke under foten ändå.

Jag läste någonstans att det kan höra ihop med fibromyalgin att få lätt blåmärken. Vad vet jag egentligen 😜
Besökstoppen