Bokslut

Det är visserligen en dag kvar på 2017 men jag vågar mig ändå på att "stänga" året.

2017 var ett riktigt bra år för mig. Jag blev piggare och friskare än på många år, jag blev certifierad healer och fick träningsdiplom som medium men framförallt har jag vuxit och utvecklats som person.

Jag har städat i de mörka hörnen i mitt inre och kasserat och magasinerat gammalt bagage som bara tynger ner och gör resandet otympligt.

Det har självklart inte varit lätt alla dagar men det har varit värt varenda tår och ångestfylld tanke. Det är faktiskt en häftig känsla när man inser att man har slutat att göra saker för att få andra att älska en utan att man gör saker för sin egen skull.

2018 tror jag kommer att bli ett ännu bättre år än 2017, om det nu går.

Jag ämnar att fortsätta göra sådant som gynnar min hälsa. Vad det blir får tiden utvisa. Vi utökar vår familj med en valp i januari. Maken och jag fyller 50 år och har varit gifta i 25 år och det måste vi ju fira och vi ska få gå på bröllop.

Jag kommer att fortsätta min personliga resa inom det mediala och ska försöka få komma iväg på kurs i djurkommunikation. 

Och det går liksom inte att utvecklas medialt utan att utvecklas även på ett personligt plan. Den resan tar aldrig slut, man kan alltid bli en lite bättre människa.

Vi var på en andakt idag där jag fick mycket av mina egna tankar och känslor bekräftat av mediet som gav mig en liten summering av 2017 och 2018.

Jag passar på att önska er ett gott slut och ett gott nytt år ❤

Poff

Man laddar och laddar med massa förberedelser som att få fram adventsljusstakar, ta fram tomtar, fixa julmat och godis och poff så är julen över.

Vi hade en ganska lugn jul med åtta vuxna och tre hundar hemma hos oss på julafton men det blir ju ändå lite fixande innan och under julafton.

Maken och jag möblerade om lite för att få plats att äta och ställa upp julmat mm. Det är vid sådana tillfällen jag inser att mina muskler är typ obefintliga och även om maken är både stark och envis kan han inte bära ett stort köksbord för sex personer genom huset själv.

Nåja, allt löste sig och jag tror att alla var nöjda. På juldagen hade vi en skön vilodag med soffhäng med barn och hundar och igår var vi hembjudna till mamma.

Där var vi tolv personer och fyra hundar och även om jag egentligen inte orkade så ställde jag mig och diskade efter maten. Jag kunde faktiskt inte med att lämna all disk till henne själv som dessutom inte har någon diskmaskin.

Idag är nog Bella och jag ungefär lika överkörda. Vi gör inte mer än vi absolut måste. Jag hade egentligen tänkt att åka och byta en julklapp som inte fungerade men det får vänta. Just nu är tanken på att utsätta mig från ljud från människor och butiksljud mer än jag mäktar med. Tacka vet jag den tysta och fridfulla skogen 😉

Pli på hunden.

Idag när Bella och jag var ute och gick mötte vi brevbäraren som kom i sin bil. Han skulle stoppa post i brevlådan som vi nästan var framme vid så jag bad Bella gå till sidan och vänta. Då sätter hon sig bredvid vägen och väntar snällt till jag säger att vi kan gå igen.

Brevbäraren kör sakta förbi oss, ler åt Bella och säger: tänk om alla hade sådan pli på hunden. Jag förstår honom då jag såg när en stor labrador hoppade mot hans arm och bil med rest ragg en gång när vi var ute.

Apropå hundar måste jag berätta om dotterns äldsta, men minsta, tax. Han är självutnämnd beskyddare för Bella och tydligen mig också.

När jag passade honom en gång i höstas och var ute och gick med både honom och Bella så kom en liten havanais- kille springande mot oss flera hundra meter framför sin matte.

Havansisen ville hälsa på Bella men hon ville inte hälsa på honom så hon försökte gå undan men havanaisen var som ett plåster, då går Killer helt sonika emellan. Hur havanaisen än försökte kom han inte nära Bella för hennes egen riddare skyddade henne.

Sedan har vi för ett litet tag sedan ett tillfälle när Ryan är lite envist närgången mot Bella. Han har inte riktigt lärt sig hennes 50 nyanser av morr och testar nog gränserna lite. Då tyckte nog Killer att Ryan fick ge sig för han gick mellan Ryan och Bella så att Ryan inte kunde vara så närgången. 

Och i tisdags kom min svärmor förbi för att uppvakta mig och när hon kom nära mig för att överräcka ett paket och en kram började Killer skälla som en liten tok. Nu ska han ju inte behöva vakta och skydda mig men lite gulligt var det allt.

Att han utsett sig själv till Bellas beskyddare är kanske inte så konstigt eftersom hon är en väldigt försiktig hund men jag får nog jobba på min approach så han inte tror att mormor behöver beskyddas 😂

Det var annars skönt att ha två taxar som skällde som tokar, varav Ryan låter som en mycket stor hund, när en främmande man ringde på dörren och ville låna telefonen. Tyvärr kan du inte komma in för hundarna 😁

Bella är ju annars inte mycket till vakthund, om man inte är sotare då 😂

Besökstoppen