Ingen cortege för mig i år

För ett par timmar sedan åkte hela familjen iväg för att titta på cortegen i Göteborg men jag stannade hemma. Även om vi tar med en stol till mig att sitta på så blir det alldeles för mycket höga ljud och intryck för lilla mig.

Här hemma i mitt lugna och tysta hus börjar jag istället förbereda middagen. Jag tar min arbetsstol till diskhon och hänger med armarna på bänken och skalar potatis, efter bara ett par stycken potatisar är jag helt slut i armarna och händerna. Det är otroligt att man kan bli så trött av så lite. 

Med flera pauser och väldigt lugnt tempo lyckades jag förbereda det som gick att förbereda med middagen, nu överlåter jag till familjen att slutföra resten av matlagningen.

Jag känner mig nöjd med mitt val att stanna hemma så jag kan umgås med familjen över en trevlig måltid i kväll istället.

Trevlig Valborg

Varm i hjärtat

Kan man bli annat än varm i hjärtat när man får ett så fint inlägg av sin dotter på Facebook. Jag har världens finaste barn och make. Jag älskar er <3
 
 
 "Jag har sett på dig senaste hur du har mått och jag hoppas innerligt att du vet att vi i familjen verkligen älskar dig och stöttar dig oavsett vad som händer. Jag kan bara prata för mig själv men jag kan verkligen säga att du är min mamma och du är världens bästa mamma. Du stöttar mig hela tiden och jag vet att jag kan prata med dig om allt och att i din famn kan jag alltid krypa upp i. Vi två har haft våra stunder när vi stått och pratat och ingen annan runt omkring har fattat eller när du har skrämt mig(händer ju inte alls ofta...) och det är de stunder som gör att även de svåraste dagarna blir bättre. 

För även under mina svåraste stunder så fanns du där och stöttade mig. Du räckte ut handen och hjälpte mig upp när jag inte visste hur jag skulle klara allting. Du lät mig veta att jag är stark men även att det är okej att våga visa känslor och att man inte behöver alltid vara superstark. Och mamma oavsett vad som händer så kommer du vara min superhjälte! ♥"

Utnyttjar de systemet?

Idag var det en artikel om spritbussarna i Göteborgs-Posten, spritbussar som säljer mängder av sprit och öl från Tyskland till våra ungdomar. Det jag blir mest upprörd av i artikeln är att det är så många personer som får ersättning från Försäkringskassan som håller på med det här förutom att de säljer till minderåriga då förstås. 

Det är personer som har sjukersättning (det som tidigare hette förtidspension), handikappersättning eller sjukpeng som flera gånger i veckan åker till Tyskland och bunkrar alkoholhaltiga drycker för att tjäna snabba svarta pengar hemma.

Det handlar inte om personer som gjort detta någon enstaka gång och Försäkringskassan har fått rapporter om flera av personerna som ändå får behålla sin ersättning. Varför jagas och förföljs inte dessa personer lika hårt som de som är sjuka på riktigt? Hur har de kunnat få igenom ersättningar om de inte är sjuka, när sjuka nekas ersättning år efter år för att Försäkringskassan inte godkänner intygen fast man har intyg från flera olika läkare?

Jag blir arg både på de som utnyttjar systemet och fördärvar för alla som verkligen behöver använda sig av vår sjukförsäkring och jag blir arg på Försäkringskassan eftersom det känns som att de jagar de lätta offren.

Men tänk om det är så att de som åker och handlar spriten inte utnyttjar systemet, de kanske är sjuka men inte överlever på sin låga sjukersättning. Kan det vara så? Jag vet många som inte klarar sig på sin sjukersättning för att den är under existensminimum. Fast för min del spelar det ingen roll hur lite pengar jag har, jag skulle inte orka åka till Tyskland ens en gång i veckan och jag skulle absolut inte kunna sälja alkohol till våra ungdomar.

Något är sjukt i vårt samhälle, väldigt sjukt!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1611954-spritbussarna-fortsatter-rulla-trots-kontroller

Besökstoppen