Är du hemma hela dagarna?

Jag var precis ute i trädgården och rastade Bella när en äldre herre passerar förbi med sina hundar.

Vi har pratat lite kort förut när han promenerat förbi men idag frågade han om jag var hemma hela dagarna.

Magen drar ihop sig och strupen blir torr. Varför tycker jag att den frågan är så obehaglig?

Jag tar i ända från magen och säger att ja jag är hemma hela dagarna eftersom jag är sjukpensionär. Nu inväntar jag bara den verbala smockan tillbaka men herren frågar bara: men hur kommer det sig, du som är så ung och kvinna dessutom?

Jag förklarar att jag har en neurologisk sjukdom som gör att musklerna inte orkar som vanligt. Tycker att det räcker som en förklaring till någon som man bara slänger några ord till då och då.

Han säger bara, men vilken tur att du har så nära till hundstråket då. Det är tydligen så den kallas den lilla skogsgläntan vi brukar promera till :-)

Det var ju inte så farligt att berätta, egentligen. Det är nog mest min egen rädsla för att folk ska dömma mig som lat som spökar :-p

Veterinärsbesök.

Jag ringde och pratade med veterinären om Bella som ju inte sovit så bra de senaste nätterna. De vara ganska övertygade om att det beror på tandlossningen men tyckte att det kunde vara bra att kolla upp henne ordentligt för att vara pp den säkra sidan.

Så vi fick en tid redan i eftermiddags. Tänk att de både kan hålla tiderna och vara trevliga hos veterinären. Jag vill också träffa en veterinär när jag är sjuk :-p

Vi fick träffa en väldigt ömsint och trevlig manlig veterinär som tyckte att allt såg fint ut med Bella men han konstaterade att hon hade flera lösa tänder så hon har nog rejält ont i munnen.

DDe tog tempen på Bella och den låg lite i överkant vilket också kan bero på tandlossningen men han vågade inte utesluta infektion i övre luftvägarna, som tydligen också är vanligt i samband med tandlossningen, och eftersom det är helg tog man det säkra före det osäkra och gav henne två sprutor. En med antibiotika och en med smärtstillande/febernedsättande och så fick jag hämta ut mediciner för några dagar på apoteket.

När sköterskan gav Bella sprutorna skrek hon som om de körde kniven i henne så hon är nog inte särskilt smärttålig.

Nu håller vi tummarna för att medicinerna hjälper så att lilla hjärtat får mindre ont och kan sova lite bättre.

Jag blev imponerad över hur smidigt det gick hos veterinären. Först blev vi insläppta i ett undersökningsrum och strax därefter kom veterinären som varsamt och ömt undersökte Bella och förklarade för mig.

Läkaren går ut och någon minut senare kommer en sköterska in och tar tempen. Veterinären kommer tillbaka och förklarar hur han resonerar och hur vi gör med medicinering och avslutar med att säga att han ringer på måndag för att kolla hur det går.

Sköterskan kommer in och ger Bella sprutorna och när vi kommer ut till kassan ligger ett recept där. Jag får nog säga att jag tycker att sjukvården har en hel del att lära av djurklinikerna om patientbemötande och effektivitet.

Bella är helt slut efter veterinärsbesöket.

sova, sova, säng, säng, säng.

Det är väl ingen här som missat att Bella fortfarande inte sover hela nätterna men de två sista nätterna har hon tagit det ett steg längre.

Hon vaknar och vägrar somna om. Hon gör nog alla ljud hon kan för att få husse och matte att ge sig.

Så i två nätter har hon legat i vår säng. Natten till igår sov hon hyffsat men den här natten har hon bara bytt plats i sängen från mattes ben till mattes mage till mattes ben, vi tar några slick i mattes ansikte på väg till magen igen.

Jag vet inte vem som är tröttast idag, Bella eller jag. Jag tror jag läst varenda vettig sida på internet om hundupofostran och läst varenda bok jag kommit över men ingenstans står det vad man gör om hunden vägrar sova.

Nu misstänker vi visserligen att hon har ont i munnen eftersom hon tappat lite mjölktänder men det har hon ju inte gjort hela tiden.

Det är ju en himla tur att hon är så himla go annars.

Idag pumpar jag kroppen full med starka värktabletter för att orka. Vet däremot inte riktigt hur jag ska hantera att armar och händer domnar hela tiden.

Bella går runt och piper för att hon är trött och jag är så trött att jag riskerar att bryta ihop för minsta lilla. Jag känner att vi är ett vinnande par idag ;-)Besökstoppen