Upp med hakan

Det där med att sova tre fyra timmar per natt är inget vidare för den mentala hälsan eller inte för hälsan överlag egentligen.
 
Jag står ju knappt ut med mig själv nu när humöret är allt annat än på topp, tänk då på de stackarna hemma.
 
Igår när maken slumrade till lite i soffan kände jag att hornen växte ut i pannan och jag blev irriterad. Där ligger du och sover din lilla *censur* , inte nog med att du sover hela natten, du sover i soffan också!!! Fattar inte vad det är med mig, det är ju inte han som tar min sömn och jag missunnar honom absolut inte sin sömn. Han har det slitigt och somnar ju knappast för att det är kul att retas. Usch jag kräks på mig själv när jag blir sådan här.
 
Man blir ju inte direkt mer snabbtänkt, energisk, positiv, mindre klumpig av sömnbrist heller, Har tagit det otroligt lugnt de senaste dagarna men det verkar inte hjälpa så jag kanske ska köra fullt ös, medvetslös istället. Tids nog lär jag väl somna av ren utmattning.
 
Jag trodde att jag planerat in så jag hade max en aktivitet i veckan i mars just för att inte få problem med sömn mm men redan innan vi har kommit in i mars månad så gick det åt fanders. Tänk att det alltid måste dyka upp massa oförutsedda saker, nu var det sotning som måste varvas med läkarbesök och annat nödvändigt men okul. När ska jag få utrymme för att göra lite roliga saker med min lilla energi?
 
Nej, upp med hakan, alla tycker om ett glatt humör, som det sjungs om i Fantastiska Wilbur. Är barnsligt förtjust i den :D
 
http://www.youtube.com/watch?v=1vjsq-svAxY

Muskler?

Idag när jag stod i badrummet och gjorde mig i ordning tyckte jag att man kunde ana lite muskler på armarna. Alltså om man har rätt glasögon på sig och tänker positivt kan man nästan tycka att armarna ser starka ut. Ja men varför fungerar de då inte?

Det är samma armar som har tagit 50 kilo i bänkpress, samma armar som tränade boxaerobics med glädje, samma armar som kastade gubbar i mattan på judoträningen, samma armar som nu knappt orkar lyfta ett mjölkpaket eller en stekpanna.

Aldrig hade jag kunnat ana att jag skulle få en sjukdom som gör mig ännu sjukare av att träna. Träning som man tror är lösningen på all ohälsa.

Det skulle självklart vara kul att orka träna någon dag igen men framför allt saknar jag vardagsträningen. Långa promenader, bära ved, bära tunga matkassar, vara med och måla om huset, klippa gräset, beskära träd, eller för all del bara fungera igen utan att få mjölksyra av att äta frukost.

 

 

Insomnia

Here we go again. Trodde jag skulle somna sött men icke sade nicke.
 
Jag har två olika sorters sömnstörning har jag märkt. Antingen är det som idag att jag är jättetrött när jag går och lägger mig men kan ändå inte somna. Efter att ha försökt tömma hjärnan på tankar och koncentrerat mig på andningen utan restultat brukar jag smyga upp och lägga mig i soffan för att titta på tv. Efter några timmars tv-tittande brukar jag kunna smyga in i sovrummet och somna för att sova sammanhängande till morgonen.
 
Eller så somnar jag så fort jag lägger huvudet på kudden och sover sött ett par timmar för att sedan vakna utan att det går och somna om. Så smyger jag och lägger mig i soffan några timmar för att återigen lägga mig i sängen framåt morgonkvisten. Har jag tur somnar jag om någon timmer eller två.
 
Vet faktiskt inte vad som bestämmer vilket sätt nattens sömn ska hackas sönder på men gemensamt brukar vara överansträngning och att jag känner mig som jag varit ute och festat hela natten när jag vaknar på morgonen. You wish!
 
Nu började jag fundera på varför jag inte kunde somna ikväll. Jag tog ju B12 sprutan vid lunch så det borde inte vara den och annars tog jag det extremt lugnt idag eftersom de senaste dagarna varit som de varit. Vad kan det då bero på? Duschen så klart. Har ju märkt att varje gång jag duschar så får jag frossa och vakennätter.
 
Hur ska jag då göra? Man kan ju inte ta en halv dusch, antingen så duschar man eller inte. Finns liksom inget mellanläge. Jag vill ju gärna känna mig ren och lukta fräscht, har redan dragit ner på duschande och vill inte minska mer. Ligga ner och duscha? Nej då måste jag leka ormmänniska för att få plats i duschkabinen. Skruva av huvudet så jag slipper hålla armarna uppe medan jag schamponerar, ja det kan vara något. Måste bara se om jag kan hitta en kirurg som kan hjälpa mig med den lilla detaljen att lossa huvudet. Annars är jag slut på idéer.
 
Besökstoppen