Upp i ottan.

Idag ringde väckarklockan 6.30 för att jag hade en tid till farbror gynekologen. Hur i all sin dar kunde jag tacka ja till en tid redan klockan 9.00?


Som vanligt när jag har en tid att passa så sover jag som en kratta hela natten. Uppenbarligen livrädd att inte vakna av klockan, vilket aldrig hänt.

Så när klockan ringer känner jag mig inte bara överkörd av en ångvält som i vanliga fall. Nu är det nog snarare en hel kolonn av ångvältar som varit i farten.

När jag själv fått på mig kläder och i mig frukost börjar mission få upp morgontrött hund. Jag drar upp rullgardiner, börjar bädda sängen hon ligger i men hon suckar bara.

Vad tusan ska jag göra? Hon behöver ju ut och kissa innan jag åker men så kommer jag på det. Jag häller upp hennes frukost och skramlar med matskålen. Ja men se på tusan, nu kunde liten fröken lämna mattes varma säng 😊

Besöket hos farbror gynekolog gick alldeles utmärkt. Det var bara en rutinkontroll. Han såg dock att jag hade en stor cysta på höger äggstock. Inget farligt och den kommer att försvinna av sig själv men det förklarar att jag behövt springa och kissa oftare och att mensvärken varit värre.

Apropå mensvärk som jag trodde skulle bli lindrigare när man blev gammal tant (som jag) så sade han att det är precis tvärtom. Den blir värre och värre till den till slut försvinner när mensen upphör. Och inte såg han några tecken på att den var på väg att upphöra heller.

Jag skulle inte alls bli ledsen om den slutade komma. Känns inte alls som något jag kommer att sakna 😉

Eftersom jag upplever att mitt pms-humör blivit sämre/värre senare tid tyckte han att jag skulle prova något gulkroppshormon. Jag får läsa på om det innan jag provar, jag har alltid varit väldigt känslig för hormoner så det är nog bra att vara påläst först men det skulle onekligen vara skönt att slippa känna sig som en deprimerad tonåring en gång i månaden 😜

Tandläkarbesök.

I lördags var jag hos tandläkaren för en vanlig kontroll. När jag kom in på rummet så var det en sköterska som pratade någon norsksvenska som började det vanliga förhöret om mat- och dryckesvanor, hur ofta man borstar tänderna, om man sköljer flour osv. Jag får erkänna att jag hade lite svårt att förstå vad hon frågade ibland så när tandhygienisten kom in var jag redan helt slut i skallen.


Det tog inte lång stund innan det började att putsas och fejas vilket betyder surr från både putsmaskin, sug och vattensprut. Samtidigt springer två små pojkar och tjoar i korridoren utanför. Jag riktigt kände hur min energi följde med sugen ut 😜

Jag är i alla fall väldigt tacksam att mitt största bekymmer är tefläckar på tänderna.

Tandhygienisten tyckte att jag skulle prova en munskölj mot muntorrhet eftersom läpparna typ sitter fast på tänderna när jag vaknar varje morgon, vilket troligtvis beror på mina allergimediciner. Men eftersom det var lördag så jobbade ingen i kassan så jag kunde inte köpa munsköljen hos tandläkaren.

Då tyckte jag att det var en väldigt god idé att åka raka vägen till apoteket och köpa istället för att åka hem och vila.

Apoteket som ligger närmast tandläkaren befinner sig i ett centrum som byggs om och det är jättesvårt att hitta parkering och då jag inte kände för att parkera i tjotahejti så bestämde jag mig för att ta apoteket inne på ICA maxi.

Jag hade ju inte riktigt väntat mig att halva Göteborg skulle vara där så jag gick likt förbenat parkera i Tjotahejti.

Redan här borde jag kanske räknat ut att det skulle kunna vara ganska hög ljudnivå inne på ICA men nej då, Nilla knallar glatt in och typ knockas av ljudvågen som kommer mot mig.

Vände jag i dörren? Nej nej, har jag bestämt mig så har jag. Det gick smidigt att handla på apoteket men sedan måste man ju gå genom hela ICA maxi för att komma ut och herre min skapare vad ungar kan skrika.

Jag försökte stänga in mig i en osynlig men ljudisolerad bubbla medan jag kryssade mellan korgar, vagnar, skrikande barn på golvet och uppgivna föräldrar som såg ut som om de ville stoppa tillbaka ungen där den kom ifrån.

Jag överlevde men det var nog med nöd och näppe 😉

När jag kommer ut till bilen så har mina två bilgrannar parkerat så nära att jag får leka frimärke för att komma in i bilen.

När det är så trångt och man inte har väldigt mycket utrymme bakåt så krävs det lite koncentration för att ta sig ut med lacken kvar. När jag är nästan ute kör en man i BMW och ställer sig så att jag inte kan backa färdigt. Han tyckte uppenbarligen att jag borde köra in i rutan igen så att han kunde ta sig förbi men jag var inte riktigt på humör för att göra om min backmanöver så jag blänger lite på honom och visar att han får backa.

Då flinar gubbj***** och skakar på huvudet. Nej, nu du! Jag blir förbannad, lägger bilen i friläge, in med handbromsen och öppnar min bildörr och herre jäklar vad bråttom han fick att backa nu.

Ja men då kör jag väl hem och äter lunch med maken i lugn och ro. 

Varför inte starta dagen med en kullerbytta?

Som vanligt så startade jag dagen med att vara ute i trädgården med Bella så att hon får göra sina morgonbestyr när jag får för mig att gena över bergsknallen, heter det ens så? Ni vet en kulle utan gräs i trädgården. I alla fall när jag genar iförd mina foppatofflor i regnet så försvinner fötterna under mig och det enda jag hinner tänka är att inte ta emot mig med mitt onda finger.

Det slutar med att jag gör någon typ av kullerbytta ner för den lilla bergsknallen och ner i det blöta gräset men jag använde inte fingret för att ta emot mig. Jag tror banne mig att de gamla judotakternas fallteknik sitter i än. Jag smällde i höger axel och vänster knä rätt hårt men axeln klarade sig alldeles utmärkt tack vare en stor och bylsig vinterjacka. Ibland är det bra att vara frusen.

Knät blev lite skrapat och har börjat svullna upp men ingen större fara med det. Det var nog mest självkänslan som fick sig en knäpp på näsan. Och vad är det första man gör när man kollat så armar och huvud sitter kvar? Jo, kollar så att ingen jäkel såg när man klantade sig. Bella tittade på mig som om jag tappat förståndet och tyckte nog matte var jobbig som dröjde sig kvar ute i regnet 😂

Besökstoppen