massage

Jag slänger in mig och Bella in i bilen för att möta dottern som ska passa Bella medan jag ska få massage.

Men det är ju för lite att släpa ut till bilen med väska med hund och hennes packning så jag tar med en överfull papperskasse med gamla tidningar att slänga på vägen och så gör jag ett stopp för att hämta paket. Allt för att känna mig lugn och avslappnad inför massagen :-p

I bilen på väg mot Kungsbacka börjar ett i lysa. Vad ska det betyda? Hur i helvete ska jag fatta? Just nu känns det som fler knappar och reglage än i en cockpit.

Snälla dottern som har en bättre hjärna hjälper mig att med några knapptryckningar få fram att spolarvätskan behöver fyllas på. Skönt att det inte var något värre det överlämnar jag med varm hand till maken annars häller jag väl fel.

Massagen var helt gudomlig, var länge sedan jag kände mig så ospänd i rygg och axlar även om jag mest stinker som en maträtt överkryddad med timjan.

Dottern hämtar mig precis utanför dörren och så fikar vi hemma hos henne en stund innan Bella och jag åker hemåt.

Vi hinner nog en sådär 200 meter när bensinmätaren talar om att det är dags att tanka. Det står att jag kan köra 125 km innan drivmedlet är slut. Eftersom min hjärna omvandlar det till dryga milen så svänger jag in på första bästa tapp.

Jag är lite stolt över att jag kommer ihåg att tanklocket sitter på höger sida men hur i all sin dar öppnar man? 

Är det inte någon spak på vänster sida under ratten eller är den vid golvlisten? Jag känner runt men ingen jäkla spak.

Tar till slut fram instruktionsboken men där står inget om hur man öppnar den jäkla luckan. Hur kan de utgå från att alla fattar?

Jag går ut ur bilen och känner på luckan, den är visst inte låst men då så då kan jag ju tanka :-)

Men är det bensin eller diesel? Jag har för mig att det brukar stå på insidan av tanklocket så jag kollar där men där står bara hur man ska hålla munstycket. Det vet jag väl för tusan. Eftersom jag är 95% säker på att det är diesel till den här bilen så chansar jag. Man måste väl ha lite spänning i livet :-p

Nu är vi i alla fall hemma på säker mark igen och jag hoppas jag slipper använda hjärncellen på ett tag, den är rätt trött nu efter allt tankearbete ;-)

Ha en skön helg alla sötnosar <3


Tacksamhet vs gnäll.

Är motsatsen till att känna tacksamhet gnäll? Det kan det säkert vara men behöver ju nödvändigtvis inte vara så.

Bara för att jag inte känner tacksamhet för en sak så behöver det ju inte betyda att jag gnäller över den. Jag kanske helt enkelt bara inte orkar vara tacksam för allt (som många friska) tycker att vi sjuka borde vara tacksamma för.

När jag skrev mitt inlägg härom dagen om att jag var trött på att vara tacksam så menade jag givetvis inte att jag aldrig är tacksam utan snarare att jag är trött på att friska ska tala om för mig vad jag borde vara tacksam för.

Varje dag är jag som sjuk tacksam för så mycket mer än jag var som frisk. Saker som jag tidigare tog för givet som att kunna gå ut till brevlådan och samtidigt andas in den friska luften och lyssna på fåglarnas underbara sång.

Jag är tacksam varje gång jag kan duscha utan att känna mig helt svimfädig.

Jag är tacksam för att jag fortfarande kan klä på mig själv varje morgon trots att pulsen rusar och febern kommer som ett brev på posten.

Jag är tacksam varje gång jag kan lämna huset om så bara för att uträtta några ärenden.

Det här är bara ett axplock av allt det jag känner mig tacksam för varje dag så snälla sluta tala om vad jag ska känna tacksamhet för och sluta kalla mig gnällig bara för att jag inte orkar leta orsaker till att känna tacksamhet hela tiden.

Tyst och tomt

Idag har dottern varit här och hämtat Bella, de ska ha en mysdag tillsammans så att jag får vila men det är väldans tyst och tomt här nu. Det är inte klokt vad fort man vänjer sig vid att ständigt ha någon vid sin sida som uppmärksamt följer allt man gör och som pockar på uppmärksamhet om man är för tråkig.
 
Så fort mina favorittjejer åkt iväg så började min hjärna att fundera på vad jag skulle hitta på i min ensamhet. Jag kanske borde baka lite grötbröd till mig eller någon god kaka till sonens födelsedag eller varför inte putsa lite fönster men så kommer jag liksom på mig själv med anledningen till att dottern kom hit för att låna Bella. Det var ju för att jag skulle kunna få en hel dags vila och inte för att jag skulle blir som en ko på våren när den får komma på grönbete.
 
Så jag lägger mig väl i soffan och försöker mota bort prestationsprinsessan som bankar febrilt på hjärnkontoret för att få sin vilja igenom.  Det kan hända att silvertejpen måste plockas fram så att jag säkert sitter fast i soffan till de kommer tillbaka i eftermiddag :-P
 
 
Besökstoppen