kalasväder

Igår hade vi kalas för dottern som fyller 20 år i morgon och vi hade verkligen tur med vädret så vi satt ute och hade det mysigt och njöt av chokladkolatårtan som dottern bakat. Om jag hade haft lite mer än snigelinternet så hade ni fått bild på kakan men foto får komma en annan dag :-)
 
Efter kalaset tog dottern sina sista grejer (nästan i alla fall) och flyttade på riktigt till lägenheten. Det känns tomt och konstigt även om inte var hemma så mycket förut heller men barnen blir ju stora och då är det ju meningen att de ska stå på egna ben. 
 
På kvällen efter kalaset var jag helt slut och fick ont i magen. Jag trodde att det kunde vara den feta tårtan men efter att ha haft sjukt ont i magen hela natten, så ont att benen domnade bort och sedan vaknar med 38 graders feber så tror jag att det är något annat som spökar.
 
Får hoppas att det blir en lugnare natt i natt för imorgon kommer sotaren vid 07.00. Och det blir första gången jag inte träffar dottern på hennes födelsedag, snyft.

Fönsterbyte

Vi hade egentligen inte tänkt att byta fönster i den nyare, tillbyggda, delen av huset men allt eftersom vi bott här har vi insett att de faktiskt behöver bytas ut. Dels så är det ju rätt bra om jag kan stänga fönstren om jag är själv hemma. 
 
Nu har jag fått fundera på om jag ska iväg något under dagen och om någon i så fall hinner komma hem först så att de kan stänga fönstret åt mig. Och ni fattar ju själva hur bra det funkar med en förvirrad ME-hjärna :-P
 
Sedan så har vi insett att fönstren faktiskt har varit lite smårötna (göteborska för småruttna) så för hälsans skull är det nog också bra att byta fönster.
 
I alla fall så kom det igår två fönstersnubbar på förmiddagen, precis som utlovat. De var väldigt hänsynsfulla, tog av sig skorna vid ytterdörren och stängde kösdörren när de väsnades. Sedan blir det ju en hel del oljud i alla fall men de var snabba. Det tog dem fyra timmar att byta fyra fönster, sätta upp nya lister och plocka undan efter sig.
 
Efter att de packat ihop och åkt härifrån så började jag att städa. Det blir ju ett tunt lager med damma precis överallt när de röjer runt men sonen som var hemma och pluggade kom genast springades. Vad gör du mamma? Städar, säger jag med en inte helt oskyldig min ;-)
 
Det slutade med att sonen dammsög och svabbade golv medan jag gick omkring med dammtrasan och torkade av fönstren med en sådan där fönstervåtservett. Det blev inte helt bra men jag orkade inte ta fram fönsterskrapa och vattenhink och hela konkarongen efter att ha överlevt fyra timmars oväsen.
 
Senare på kvällen så satte maken och sonen upp nya fönsterbrädor och monterade upp rullgardiner och gardinstänger igen och när de sade att de var klara med ett fönster så såg jag det som ett klartecken för mig att hänga upp gardiner och piffa med blommor och lampor :-)
 
När sonen ser hur jag håller på så säger han: Jag tror att jag kan ställa in energimätaren för imorgon åt dig redan nu. Va, vad menar han med det? Är han synsk? Skojar bara, jag förstår precis att han menar att den kommer att stå på rött.
 
Om jag hade träningsvärk kvar i framsidan lår efter att ha städat skafferiet i början av veckan så kan jag säga att jag nu plussat på den och även lagt till träningsvärk i de stora rumpmusklerna. Hur i all sin dar gick det till?
 
Köksfönster före byte.
 
Köksfönster efter.
 
Fönster över diskbänk före.
 
Fönster över diskbänk efter.
 
Sovrum före.
 
Sovrum efter.
 

Nu sitter mätaren på kylen.

När maken kom hem från jobbet så frågade han var energimätaren var. Jag förstod inte riktigt frågan. Vad spelar det för roll var energimätaren är nu? Men sonen som redan som liten tolkade sin lillasyster som inte hade tid att lära sig att prata så att folk förstod tolkar snällt sin mamma också. Energimätaren är i ett block.
 
Maken utrycker då ett önskemål om att den ska sitta på kylen så att jag kan visa för familjen hur jag mår på dagen. Hm, det var ju faktiskt rätt smart. De vet ju att jag inte alltid är helt ärlig när jag svarar på deras frågor eller att min och deras uppfattning om att må bra inte heller alltid stämmer överens :-P
 
Så nu sitter energimätaren på kylskåpet och jag använder en magnet som visare. Om det fungerar så kanske jag till och med gör en riktig visare som man kan snurra på men vem vet hur många gånger jag kommer att komma ihåg mätaren men jag lovar i alla fall att göra ett försök. Om maken tycker att det underlättar för honom så är det guld värt.
 
 
Besökstoppen