Planering.

Jag försöker ha en veckoplanering så att jag kan fördela aktiviteter och vila lite jämnt över veckan, så gott det går i alla fall.

Igårkväll sorterade jag en tvätt och stoppade in i tvättmaskinen och fyllde på tvättmedel så jag bara skulle behöva trycka på start idag.

För sedan var planen att jag skulle ta mig till garnaffären, vilket är en liten lugn butik men jag måste ju köra bilen dit.

Så i morse vaknade jag av att liten hund lade en stor hurva i husses säng. Jag flyger upp ur sängen och det var inte riktigt mitt blodtryck med på och medan jag står och svajar och försöker hitta något fokus hinner lillkräks att hurva på min säng också.

Jag slänger ut båda hundarna för att kissa och bajsa och har god lust att bara stänga dörren till sovrummet. Häck väck våt fläck 😁

Nej, det funkade inte så bara att börja slåss med tunga täcken, kräks och spagettiarmar. Besöket till garnaffären får nog flytta till en annan dag.

Och jag ser fram emot att lillkräks tar efter storsyrran hädanefter när hon kräks och sätter sig på sängkanten och kräks ner på golvet 😉

var är våren?

De senaste dagarna har det varit några plusgrader och snön har börjat smälta undan. Man kunde till och med se gräset på vissa ställen i trädgården.

Men så vaknade vi idag och allt var vitt igen. Jag vill ha vår och värme! Jag vill slippa klä på mig halva garderoben varje gång jag ska ut.

Men men det är ju bara att gilla läget så halva garderoben på Nilla och jackor på vovvarna och ut på lunchrundan.

Det dröjde inte länge innan snöbollarna hängde sig fast på deras små ben och vi fick stanna typ var tioende meter och krama sönder bollarna.

När vi kom in så hade de nya bollarna sugit åt sig av all skit som blir på den delen av vägen som saltas så att bussen kan köra 😩

Jag lyfte upp dem båda på trimbordet och fram med fönen för att börja kampen mot envisa snöbollar. Jag tror hundarna är lika less som jag på det här.

När jag stod där och fönade och fönade kändes det som att jag tar fram trimmer och rakar av all päls, jag orkar inte med den här skiten. Min ork räcker till promenad (med nöd och näppe) men inte till extra jobb.

Nu rakar jag självklart inte hundarna för då skulle de frysa som små tokar och jag får ju bara gilla läget när jag skaffat pälsbollar till hundar. Men jag kan väl få gnäll lite 😉Jag har kommit på det

I helgen var maken och jag och köpte en ny badrumsvåg. Vår gamla kunde skilja flera kilo bara om du klev ner och upp igen och jag får väl erkänna att jag inte klarar av att släppa kontrollen över mina kilon även om jag inte lyckas styra dem 😜 Det är en rest som är kvar sedan jag hade anorexi i min ungdom och fortfarande tycker jag att det är oerhört stressande att åka bort på semester och vara utan våg.

I alla fall så köpte vi en som skulle kunna funka för hundarna att gå upp och väga sig på själva då jag gärna vill hålla koll på deras vikt så de får rätt mängd mat. Det är inte helt lätt när godisintaget varierar beroende på träning och aktiviteter.

Den här vågen råkar då även visa fett-, vätske-, muskel- och skelettmängd i procent. Nu fattar även jag att det är något man får ta med en nypa salt men när jag lade ihop mina olika procent blev det 121%

Hur i all sin dar går det ihop? Det borde väl bara gå att få 100% eller har jag 21% Nilla som är över och skvimlar omkring i kroppen? Så kom jag på det, det kanske är det som orsakar ME, vi har för mycket av oss själva och de där extra procenten springer omkring och letar efter sin plats i kroppen men blir bortskuffade hela tiden eftersom det redan är fullt 😂
Besökstoppen