Valpen min tycker om att ha skoj...

Man får ha tålamod. Oj, oj, oj.
När din strumpa är försvunnen så har valpen den i munnen.
Man får ha tålamod oj, oj, oj.
 
Undrar varför den barnvisan går på repeat i min hjärna :-P
 
Det går allt bättre med lilla Bella. I natt sov hon nätan hela natten och vaknade inte förrän klockan var runt fem på morgonkvisten. Däremot går det väl sådär med att inte kissa inne på dagarna.
 
Jag känner att kroppen är rätt sliten även om jag försöker lägga mig och vila när Bella sover men det är ett evigt passande eftersom vi inte vill att hon kissar inne hela tiden.
 
Eftersom jag blir mer frusen när jag är lite sliten så sover jag nu för tiden med underställ, jogginbyxor och fleecetröja under mina två tjocka täcke och jag känner hur kroppen har svullnat upp som en grillad marschmallow av all vätska jag samlat på mig.
 
Men hon charmar alla vår lilla hårboll. En granne som gick förbi trodde visserligen att hon var en kanin när hon hoppade runt i hagen ;-)
 
En tjej som red förbi på häst bad sin mamma om en likadan valp men hennes mamma sade att det bara kom in en valp i deras hus om dottern tog alla vakennätter.  Ha ha, en matte som inte glömt sin hunds vakennätter.
 
Någon sade att lilla Bella såg ut som en sådan där leksakshund som man satte batterier i när man var liten (på stenåldern). Men hon är i alla fall väldigt charmig och lite för orädd för sitt eget bästa fast klippa klorna tyckte vi inte alls om att göra.
 
 

GÄSTBLOGG: om svårt sjuka Karina som tvångsvårdas.

Karina Hansen är en 26-årig dansk ung kvinna, svårt sjuk i ME. Karina är sedan februari 2013 mot sin uttryckliga vilja tvångsinlagd och tvångsisolerad på en psykiatrisk klinik i Danmark.

Hon har enligt uppgift på senare tid flyttats till ett hem för hjärnskadade personer. Karina var inte hjärnskadad innan hon blev tvångsinlagd.

7 november är Karinas födelsedag. Hennes tredje födelsedag i fångenskap. Se första kommentaren nedan om du vill skicka henne ett grattiskort.

***

12 februari 2013 blev Karina mot sin vilja bortförd från sitt hem och tvångsinlagd, isolerad, på den psykiatriska kliniken Hammel Neurocenter i Danmark.

5 poliser, 2 socialarbetare, 2 läkare och 1 låssmed dök upp utan förvarning. De höll fast Karinas mamma, Ketty Hansen, så det enda hon kunde göra var att maktlös lyssna till Karinas förtvivlade rop på hjälp.

Dagen efter, 13 februari, ringde Karina till sin mamma och hann bara säga “Hur kan jag ta mig härifrån? Jag står inte ut” innan samtalet bröts. De har inte lyckats komma i kontakt med varandra sedan dess.

Senare upptäcktes att Karina försökt ringa totalt 43 telefonsamtal och skickat 7 sms för att försöka få hjälp, innan hennes mobil dog. Hennes sista samtal var till polisen och varade i 40 sekunder. (En nedtecknad kopia av samtalet har begjorts men inte beviljats.)

De psykiatriker som tagit över ansvaret för Karinas vård förnekar hennes ME-diagnos och har ersatt den med en kontroversiell psykiatrisk diagnos istället: PAWS (Pervasive Arousal Withdrawal Syndrome).

Karina har fråntagits alla sina juridiska rättigheter, trots att flera olika läkare vid flera tillfällen innan bortförandet konstaterat att Karina är kapabel att ta egna beslut och att hon inte är psykiskt sjuk.

Vid tillfället för tvångsbortförandet fanns det sedan tidigare en fullmakt som Karina med hjälp av advokat hade upprättat, där hon gav sina föräldrar rätt att vid behov bestämma å hennes vägnar. Föräldrarna fråntogs dock denna rätt officiellt i maj 2013 då myndigheterna utan föräldrarnas samtycke istället tillsatte en överförmyndare. Överförmyndaren de utsåg är polismannen som beordrade tvångsbortförandet…

Den juridiska processen har uppenbarligen inte gått rätt till, både patienträttigheter och mänskliga rättigheter kränks alltjämt, systemet är korrupt, och myndigheterna håller de ansvariga om ryggen istället för att ställa dem till svars.

Borgerretsbevægelsen (danska medborgarrättsrörelsen) är engagerade i frågan och har skrivit om de senaste händelserna här:https://www.facebook.com/JusticeForKarinaHansen/posts/952996868095104

Här finns mer utförlig information om bakgrund och händelseförlopp:
https://www.facebook.com/notes/justice-for-karina-hansen/a-summary-of-karina-hansens-situation-and-ways-to-help/647340738660720

“Gilla” och dela gärna denna sida vidare:https://www.facebook.com/JusticeForKarinaHansen/

“Ingen borde nånsin fråntas sina mänskliga rättigheter för att de är sjuka. Vi har rätt att bli behandlade med värdighet och respekt. Vi är alla sårbara när vi blir sjuka och hamnar i sjukvårdssystemet. Vi måste se till att lagar upprätthålls och att allas mänskliga rättigheter respekteras.” ~ Justice For Karina Hansen

Namninsamling: 
https://secure.avaaz.org/en/petition/Justice_for_Karina/

Fler länkar med mer info:
http://www.diagnosticrights.org/…/karina-hansens-painful-f…/

http://voicesfromtheshadowsfilm.co.uk/…/karina-hansen-is-a…/

Det ska bli riktigt skönt faktiskt.

Bella sover lite bättre på nätterna nu. Även om det fortfarande blir flera turer ut i trädgården för små toalettbesök ;-)
 
Hon kommer lite snabbare till ro när vi kommer in igen också, vilket är väldigt skönt. Maken eller jag sitter på sängkanten intill hennes bädd tills hon lägger sig till rätta och sedan kan vi också få skutta i säng.
 
Men jag måste erkänna att det suger musten ur en redan rätt klen kropp att inte få sova ordentligt på nätterna och att passa en liten busig valp på dagarna.
 
Jag tycker inte att jag gör annat än springer ut och in med henne och så fort hon sover så lägger jag mig också och vilar eller möjligvis går på toa eller så kanske jag passar på att äta lite :-P
 
För en kropp som annars vilar de flesta vakna timmarna på dagarna är nog det här att jämnställa med heltidsarbete och det är inte utan att det känns i kroppen. 
 
Men i morgon får jag hjälp av sötaste dottern som kommer hit på sin skolfria dag. Det ska bli riktigt skönt faktiskt <3
Besökstoppen