Trodde jag ja

Jag lägger mig ner i soffan och börjar zappa bland tevekanalerna efter dagens hårda arbetsuppgift, att swiffa golven, när telefonen ringer. Det är dottern som med lite lätt panik i rösten undrar om jag kan köra henne till Öresundståget eftersom ett signalfel gör att pendeln inte kör. Självklart räddar jag lilla dottern som givetvis har ett prov hon måste passa tiden till.
 
Jag slänger på mig jackan och stoppar fötterna i de redan färdigknutna joggingskorna och springer ut till bilen, eller kanske galoppera är mer vad jag gjorde. Jag tackar vädergudarna för att solen hunnit värma upp vindrutan på bilen så jag slapp skrapa rutan. Förstår ju att det kommer att hänga på det berömda håret om vi ska hinna med tåget till Högskolan.
 
När jag sitter och kör på vår slingriga skogsväg så ber jag och hoppas att alla rådjur snällt ska hålla sig borta från vägen medan jag kör. De kan till och med få mumsa lite på min ljung om de låter mig fara fram som en blixt på vägen.
 
Ser dottern komma springande emot mig nere vid pendeltågsstationen och hon nästan kastar sig in i bilen innan jag hunnit stanna helt. Nu kastar vi oss vidare till nästa station med ett öga hela tiden på klockan. Det är på håret och jag känner att adrenalinet fullkomligt sprutar om mig men vi kommer fram medd flera minuters marginal.
 
Jag ber dottern skicka ett sms när hon klivit på tåget så väntar jag utanför för att se att detta tåget går som det ska. Gör det inte det så kör jag henne självklart till Halmstad för så länge jag kan vara med och påverka så ska hon inte missa sitt prov.
 
Men det behövs inte, jag får ett sms att hon kliver på tåget och att jag är en ängel. Vad gör man inte för sina barn? Hon kunde ju inte hjälpa detta strulet och jag vet att hon alltid brukar kolla sina reseappar innan hon åker hemifrån men vad hjälper det om inte Västtrafik uppdaterar.
 
Börjar köra hemåt och stannar faktiskt till i vårt lila centrum för att hämta ut två paket som jag fick sms-avisering om i morse. Är faktiskt lite imponerad av mig själv, att jag kom på det alldeles själv.
 
Nu ligger jag i soffan och känner mig både behövd och duktig om ändock lite adrenalinstinn. Nu är jag värd en stor mugg te och kanske till och med en liten chokladbit till ;)

Blörk

Är en sådan dag då hjärtat lever ett eget liv, syret inte verkar komma fram till min kropp och kylan äter sig ända in i benmärgen men det är bara att bita ihop och ge sig ut i kylan för att hämta mina nya glasögon.
 
Sedan kan jag tända en brasa, krypa ner under mina filtar och låta kroppen bestämma tempot <3

Vet inte hur det gick till

Igår var jag duktig och ringde till Gottfrieskliniken angående att jag ville sluta med mina piller. Jag ringde numret som stod att det gick till forskningssköterkorna men det visade sig att jag kom till sekreteraren som brukar svara i telefon. Efter att ha förklarat mitt ärende så försökte hon få tag i "min" sköterska.
 
Fick pratat med honom och förklarat mitt ärende en gång till och då ber han mig hänga kvar så ska han koppla mig till min doktor. Nu börjar jag bli så trött i huvudet att jag nästan slänger på luren och fortsätter ta mina tabletter fast jag inte får nästan någon sömn.
 
Till slut får jag i alla fall prata med professor Gottfries, är jag säker på att det är medicinen som gör att jag inte kan sova? Hur ska jag veta det men det finns ett klart samband med de ökade doserna. Överväger inte de positiva effekterna? Vilka positiva effekter? Helt plötsligt utan att jag är medveten om hur det gått till så har jag gått med på att fortsätta på halv dos fram till jag ska träffa doktorn i mitten av november. Jag berättade nog aldrig att jag hoppat över pillrena helt i söndags.
 
Nu har jag sovit bättre två nätter i rad. Inte en hel natt men fler än två timmar. Somnar vid två-tiden och sover fram till sjusnåret och helt plötsligt så känns livet mycket lättare att hantera. Hade visserligen hemska smärtor i höger knä och höft i natt och det var svårt att hitta någon ställning som inte var superplågsam men vad gör det när jag fick tillbaka en del av min sömn? Funderar på om studiemedicinen haft en positiv inverkan på värken i kroppen eller om det beror på det blåsiga och råa vädret. Hm, tål nog att följas upp.
 
Vi har föresten surfat slut vår surfpott för den här månaden så bli inte oroliga om det är ovanligt tyst från mig i några dagar. Kanske är det meningen att jag ska pejsa lite från allt internetknarkande till månaden är slut ;)
Besökstoppen