Tvivel.

Nyss läste jag i ett ME-forum om ett par personer som blivit hjälpta i sin ME av healing. Inte friska men förbättrat mående.


Jag blev väldigt glad när jag läste det för hur det än är så kommer lite tvivel smygande lite då och då och sätter griller i min hjärna.

Fast jag tror fullt och fast på att healing kan starta läkningsprocesser i kroppen så kommer ändå funderingar som om det bara är tillfälligt. Hur kommer det sig att just healingen hjälpt när inget annat jag testat hjälpt?

Är det universum som spelar mig ett fult spratt och kommer rycka undan mattan för mig precis lagom till jag börjat leva efter nya förutsättningar?

Ja ni fattar. När man varit svårt sjuk i många år så är det svårt att våga tro och lita på att en förbättring verkligen är här för att stanna.

Det är ju självklart alldeles för tidigt att sia om men inget blir bättre av att jag oroar mig för att något eventuellt ska hända. Så istället försöker jag att njuta av varje litet darrigt och smygande framsteg jag gör och motar envist bort alla tvivel.

Och då menar jag mina egna tvivel. Andra får tvivla hur mycket de vill på mig, mina sjukdomar, healing eller what ever. 

Jag vet att healing hjälper. Jag provade att ge dottern healing eftersom hon haft ont i magen en tid. Det var så pass illa att hon tänkte kontakta läkare och det gör hon inte i första taget.

Redan på kvällen efter healingbehandlingen mådde hon bättre och efter ytterligare någon dag var det magonda helt borta. Så healing tror jag på oavsett vad andra säger eller tycker 😉

Försöker hitta lagom.

Nu när jag är fysiskt piggare, tyvärr är hjärnan fortfarande vilse, så gäller det ju att hitta vilken aktivitetsnivå som är lagom just nu.


Det är ju så lätt att rusa iväg och leka lite för frisk när man liksom har vunnit högsta vinsten och fått mer energi än man haft på närmare tio år.

I helgen var jag nog lite för aktiv, men bara lite 😉

Vi promenerade med hundtöntarna i lördags, en flera kilometer lång promenad i rask takt. På kvällen kom migränen smygande och jag kände mig rätt mör i kroppen men ingen feber, ingen frossa, ingen yrsel, ingen hjärtklappning...

Om man "bara" behöver stå ut med migrän så känns den faktiskt som en peace of cake 😛

Nu är det ju självklart bäst om jag hittar en mer lagom nivå utan även migrän men det är faktiskt inte helt lätt när man vill ta igen allt man missat under alla dessa år vilandes i soffan.

Och "snart" kanske maken måste följa med på danskurs 😁 Något han i ett svagt ögonblick lovade att göra om jag någon gång skulle bli så frisk att jag skulle orka. Men visst skulle det vara sexigt att se den stela fotbollsspelaren att vicka på höfterna i en latinamerikansk dans 😁


Vissa,dagar borde man låsas in.

I morse började vi dagen med att släppa ut Bella på tomten som vanligt. Medan jag väntar på att hon ska hitta rätt ställe att slå ner rumpan på så öppnar sig himlen och vi blir helt dränkta.


Vi går in, Bella får sin frukost och slukar den i ett nafs. Jag lyfter upp hennes skål på diskbänken samtidigt som jag förbereder min gröt. Det höll på att bli min morgongröt i en odiskad hundskål 😯

Sedan bestämmer jag mig för att gå ut i skogen med Bella. Inte följa några ridstigar utan på riktigt i skogen. Katastrof!

Först trillar jag i en jättegeggamojjahög. Tur jag hade både gummistövlar och överdragsbyxor, sedan går jag helt vilse. Jag fick lite lätt panik. Dessutom hade jag en tid att passa.

Bestämmer mig för att försöka gå tillbaka exakt samma väg som jag gått i skogen men gick ännu mer galet. Desperat ber jag Bella att visa vägen hem.

Hon tar med mig upp på en kulle och där ser jag hustak. Min älskade och kloka lilla Bella räddade matte.

Med andan i halsen och surt bannande mig själv är jag nu iväg på nästa äventyr som jag hoppas avslutar dagen bättre än den började. Ni får veta sedan 😉

Uppdatering: det blev såklart inget av mitt äventyr. Den killen som var i allra högsta grad involverad fick liksom hela livet i ryggen. Sådär som livet kan slå till med hull och hår.

Vi gör ett nytt försök på måndag och till dess ska jag gömma mig under täcket 😛

Ha en skön helg 💖

Besökstoppen