Upp i ottan.

Idag ringde väckarklockan 6.30 för att jag hade en tid till farbror gynekologen. Hur i all sin dar kunde jag tacka ja till en tid redan klockan 9.00?


Som vanligt när jag har en tid att passa så sover jag som en kratta hela natten. Uppenbarligen livrädd att inte vakna av klockan, vilket aldrig hänt.

Så när klockan ringer känner jag mig inte bara överkörd av en ångvält som i vanliga fall. Nu är det nog snarare en hel kolonn av ångvältar som varit i farten.

När jag själv fått på mig kläder och i mig frukost börjar mission få upp morgontrött hund. Jag drar upp rullgardiner, börjar bädda sängen hon ligger i men hon suckar bara.

Vad tusan ska jag göra? Hon behöver ju ut och kissa innan jag åker men så kommer jag på det. Jag häller upp hennes frukost och skramlar med matskålen. Ja men se på tusan, nu kunde liten fröken lämna mattes varma säng 😊

Besöket hos farbror gynekolog gick alldeles utmärkt. Det var bara en rutinkontroll. Han såg dock att jag hade en stor cysta på höger äggstock. Inget farligt och den kommer att försvinna av sig själv men det förklarar att jag behövt springa och kissa oftare och att mensvärken varit värre.

Apropå mensvärk som jag trodde skulle bli lindrigare när man blev gammal tant (som jag) så sade han att det är precis tvärtom. Den blir värre och värre till den till slut försvinner när mensen upphör. Och inte såg han några tecken på att den var på väg att upphöra heller.

Jag skulle inte alls bli ledsen om den slutade komma. Känns inte alls som något jag kommer att sakna 😉

Eftersom jag upplever att mitt pms-humör blivit sämre/värre senare tid tyckte han att jag skulle prova något gulkroppshormon. Jag får läsa på om det innan jag provar, jag har alltid varit väldigt känslig för hormoner så det är nog bra att vara påläst först men det skulle onekligen vara skönt att slippa känna sig som en deprimerad tonåring en gång i månaden 😜

Kommentarer:

1 Liten Uggla:

Att bli av med mensen är helt underbart! Har en hormonspiral sen 4 år tillbaka. Den fick jag just för att det blev värre och värre och jag blödde som en stucken gris. Nu äter jag även östrogen så jag är tant på riktigt nu :-D
Är likadan, har jag en tid på morgonen som skall passas sover jag som en kratta. Varje gång det händer undrar jag varför jag tackat ja till en tid på morgonen, det är ju helt värdelöst egentligen.
Klart att lilla vovven ville ligga kvar i sängvärmen :-) Ha en fin tisdag! Kram! ♥

Svar: Tack detsamma ❤ Jag testade hormonspiral för många år sedan och det funkade inte alls på mig men skönt när man hittar något som fungerar. Kram
Nilla

2 Lillemor:

Hade p-spruta förut, nu p stav. Ingen mens, inget ”uppåner” i nånting. Otroligt skönt. Det minskade mina migränanfall rejält. Det var därför jag fick det från början av en huvudvärksspecialist i Göteborg. (Cephalea huvudvärkscentrum) han har tyvärr slutat, men bra var dom där. Det hjälpte mig massor. Är man känslig är ju sprutan enklare att prova då man tar den var 3e månad. Parabel sitter i 3 år men har mindre hormon i sig som utsöndras långsamt . Passar inte alla som med allt annat, du vet. Men för mig hjälpte det

Svar: Vad skönt att det minskade din migrän. Jag tror inte min migrän påverkas så mycket av hormoner, mer av att jag gör för mycket eller försöker använda hjärnan 😜 kram
Nilla

3 åsa i åsele:

Rekommenderar Pspruta :) helt underbart, ingen mens, aldrig behöva vara orolig att "blöda igenom" å dessutom sedan jag började med psprutan för 11 år sedan har jag plötsligt inte längre blodbrist :)

Jag är ju typ tvärtom men lika samma ;-) jag sover skitdåligt, ligger å vaktar klockan för tänk om jag skulle försova mig... jag har ju larmet inställt vardagar eftersom jag kliver upp med Elin innan skola men just den väckningen är okey, då sover jag typ "som vanligt", det är när det är nått annorlunda, ovanligt som ska ske jag blir klock-väktare under natten ;-)
Men jag är då så fylld av adrenalin att jag är pigg å på som sjutton, spänd och helt fokuserad så jag känner ingen trötthet.
Förrän då jag gjort det jag ska... då pang boom så blir jag en blöt trasa, en hjärnlös zombie.

kram

Svar: Det är konstigt att man blir så nojig när det är ett nytt alarm att passa 😉
Får se vart det bär med hormonerna. Kram
Nilla

4 Lisbeth:

Jag opererade bort livmodern när jag var 40, och har aldrig saknat den! Så skönt att slippa blödningar och hemska kramper. De tog samtidigt bort livmoderhalsen, så jag slipper risken för cancer. Har dock äggstockarna kvar, så pms har jag ju haft.. ;)
Men nu är jag nog passerat det värsta klimakteriet, tror jag iaf, så det är lugnare för omgivningen..

Svar: Så skönt både för dig och omgivningen 😉
Nilla

5 Hanna:

Jag äter gulkroppshormon! Ett p-piller som inte innehåller östrogen utan bara detta gulkroppshormon. Det är ingen ökad risk för proppar, som andra P-piller ger. Vilket är bra för mig som ligger still dygnet runt.
Jag hade sån jäkla svår mensvärk och blödde mycket (fick lågt hb) så jag behövde bli av med mensen. Tycker denna fungerar. Men jag har inte haft så svåra pms-besvär så det kan jag inte svara på om det hjälper mot!
Hoppas du hittar något som fungerar! Kram

Svar: Tack, vad bra att det fungerar för dig. Jag läste om både förhöjd risk för blodproppar och bröstcancer ( om man har det i familjen) så är lite tveksam just nu. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen