Hur fan kan du

som påstår dig vara sjuk tävla med din hund?


Igår var Bella och jag och gjorde ett doftprov för att eventuellt kunna tävla någon enstaka gång, om vi känner för det.

Stolt över att lilla Bella klarade uppdraget med beröm från domarna så delar jag med mig på sociala medier. De allra allra flesta blir glada för vår skull men självklart måste någon ifrågasätta om jag verkligen är sjuk om jag tävlar med Bella.

För det första så är nosework en väldigt bra tävlingsform om matte eller husse är rörelsehindrade. Hunden rör sig på liten yta, arbetar självständigt medan husse eller matte håller i kopplet. Har man som hundförare svårt att gå kan man få dispans och ha hunden lös medan den jobbar.

För det andra så ställde maken upp som chaufför igår så att jag bara kunde koncentrera mig på Bella och vårt uppdrag, att hitta lådan med doften.

För det tredje så tränar jag och Bella nosework några minuter hemma varje dag. Alltså några minuter som jag väljer att fokusera på vår träning istället för att kanske vattna blommor eller något annat hemma.

Bella älskar att jobba med nosen och jag har faktiskt inte hittat någon annan aktivitet som hon och jag kan göra tillsammans.

Jag kan ju glömma agility eftersom jag inte kan springa och rallylydnad finns stor risk att min hjärna blandar ihop alla skyltar. Olika sök i skogen går ju också bort då det blir allt för tufft att ge sig ut i terrängen.

Jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag tränar tillsammans med Bella och jag är otroligt less på folk som hela tiden ska ge kroniskt sjuka dåligt samvete för att de försöker göra något som ger positiv energi för det är ju tyvärr inte bara jag som råkar ut för gnällmuppar.

Kommentarer:

1 Anonym:

Håller med.Skattepengar ska inte gå till ditt fritidsintresse.

Svar: På vilket sätt går skattepengar till mitt fritids intresse? Det kanske är maken som betalar allt eftersom min sjukersättning knappt räcker till maten på bordet. Och jag förstår inte varför sjuka inte ska få ha en hobby. Det tog Bella en minut att utföra uppdraget igår. En minut som du misunnar mig att glömma Sjukdomen!!!
Nilla

2 Lisa i byn:

Under mina 17 år som sjuk så har jag lärt mig att det finns så många knäppa människor. Men gud vad jag for illa de första åren. Ville knappast visa mig ute bland folk.
Jag har inte riktigt koll på hur länge du varit sjuk. Det är enbart okunnighet av dessa människor som påpekar om vad vi kan och inte kan. Och dessa människor är inte värda vår energi. Försök att slå dövörat till, eller ge dem en ilsken gliring, att du gärna byter en vecka, och därefter så kan ni ta upp en diskussion.
Styrkekram till dig

Svar: Jag har varit sjuk i ca 11 år. De flesta kommenterar tyvärr anonymt eller skickar meddelanden från fejkadresser så svårt att konfrontera dem men får träna på att inte bli förbannad 😜 kram
Nilla

3 åsa i åsele:

Blir både ledsen å arg då jag läser dessa elaka, otänkta påhoppen till kommentarer i Din blogg.

Klart Du ska vara glad att Du å Bella kan göra något skoj ihop som faktiskt dessutom är en bra träning för just hundar med matte/husse som har funktionshinder.

Lätt att säga Bry Dig inte, men ja det är svårt att inte reagera å bli ledsen.

Jag som "går Vättern Runt" delvis på ren vilja å tjurighet vet ju att trots sjukdom måste man få leva å göra någonting annat än att sitta hemma å glo.

kram

Svar: Jag blir nog mest frustrerad och förbannad på allt hat som folk sprider anonymt men oavsett så stjäl det ju energi.
Jag tycker du är jätteduktig som kämpar på med dina promenader trots att du mår som du gör. Kram
Nilla

4 Margareth:

Till dig anonym, har du synpunkter ha då kuraget att stå för det du skriver och inte på fegaste tänkbara sätt uttala en massa skit anonymt. Skäms

Svar: 👍
Nilla

5 ME alltidvila:

Det är inte klokt. Tydligen får en inte vara ute alls som sjukpensionär enligt vissa idioter. Kram <3

Svar: Visst är det galet. Kram
Nilla

6 ME alltidvila:

Du har en hemsk anonym följare på din blogg. Ta inte åt dig även om det är lätt att säga. Jag är glad för din och Bellas skull, kram <3

Svar: Blir nog mest förbannad över att någon/några tar sig friheten att vara anonyma hatare. Kram
Nilla

7 Bea:

Haha, orkar inte med "anonym". Hur missunnsam kan man vara egentligen?

Svar: Tydligen väldigt 😉
Nilla

8 Sara Arfwidsson:

Jag är så glad för sin skull Nilla. Att du kan leva, trotts och med det ledsamma dina begränsningar innebär. <3 De som har mage att uttrycka sig som Anonyma gör ska ha en Rejäl utskällning. Fy på dig du Anonyma människa! Hur kan du mage att döma!

Svar: Tack 💖
Nilla

9 Irene:

Så himla tråkigt! Suck. Jag har också en hobby när jag orkar och det är ju den som får mig att orka! Men okända vet inte att det inte hade funkat utan min mans enorma stöd och medverkan!

Svar: Så är det tyvärr.
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen