GÄSTBLOGG: jag blir kallad för en arbetsskygg latmask


Jag mår inte bra. Jag har inte mått bra på många år eftersom livet har gett mig mer elände än jag kunnat hantera. För att göra en lång historia kort så blev jag bostadslös vid 19 års ålder. Jag vet hur det är att inte ha tak över huvudet eller mat för dagen. Jag kämpade, lyckades få en lägenhet via socialen, lyckades få ett jobb och sedan ett eget hyreskontrakt. Jag träffade en man och fick en underbar son. Allt borde väl vara frid och fröjd?

Under dessa 7 år har jag blivit behandlad för depression, för deprimerad har jag ju varit. Att inte ha ork till något är ju ett vanligt symptom då man är deprimerad. Att konstant få luftvägsinfektioner är ju inte konstigt om man inte har tak över huvudet, inte heller att få feber, huvudvärk och ont i kroppen.

Men sen då? När tillvaron blivit stabil och man har hus, värme och mat men fortfarande dessa symptom + några till. Är det inte något som är fel då? När man konstant måste ringa sig sjuk till jobbet så fort man jobbat 3 dagar i rad och kroppen bara lägger av. Är det inget som är fel då? När man knappt klarar av att både dammsuga och laga middag samma eftermiddag utan att kroppen skriker samtidigt som man glömmer bort vad vardagliga saker heter, är det fortfarande depression då?

På jobbet säger dom att jag är duktig. När jag väl är där. Jag har blivit en arbetsskygg latmask. För att vara trött och ha ont är ju ingen riktig sjukdom, det är bara gnäll.

Idag fick jag min diagnos. ME/CFS efter otaliga läkarbesök, provtagningar och psykologbesök. En remiss skickades till stora sköndals mottagning, för att få det bekräftat av experter och för att försäkringskassan ska ha svårare att ifrågasätta det. Jag är inte lat, jag är sjuk och det känns så förnedrande att jag behöver ett papper där det står att jag är det, att trycka upp i ansiktet på folk för att dom ska förstå det.

/inte lat

Tack för att du delar med dig av din historia <3

/Nilla

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Att behöva försvara sig och kämpa för att få en sjukdomsdiagnos är inte bara galet utan helt jäkla sjukt.
Att Fkassan inte har nån empati är ju en sak,
de får väl bonus då de minskar på antalet sjukskrivna.
Men läkare,
läkare som valt att jobba inom sjukvården borde väl vilja hjälpa sjuka?

Helt jäkla O-bra.

kram

Svar: Jag håller med, man önskade att läkare någonstans faktiskt drevs av att hjälpa sina patienter. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen