Äntligen fick jag tummen ur

Äntligen fick jag tummen ur och för att beställa tid till vårdcentralen. I gårkväll gick jag in på Mina vårdkontakter och skrev att jag önskade ett återbesök på grund av armen som inte blir bra. Passade även på att skriva att jag nu även har några leder på fingrarna som svullnat upp och värker så att jag vaknar på nätterna. Tycker det är enklare att skriva till dem än att försöka komma fram på telefon prick klockan åtta på morgonen.
 
Så idag ringer distriktssköterskan strax efter åtta på morgonen, det får ju bli en akuttid och då ringer man den här tiden talade hon om för mig. Inte lätt att hitta ord eller veta vad man ska svara på något sådant när man är helt yrvaken. Jag hade ju absolut inte förväntat mig en akuttid, har jag haft ont i cirka en månad kan jag väl vänta några dagar till men jag fick en tid idag i alla fall.
 
Sonen var snäll och körde mig dit. Är ju lite för långt att köra elscootern och det är ju jobbigt att köra bil i vanliga fall och inte blir det bättre av att ha en arm som inte fungerar ordentligt.
 
Träffade min vanliga läkare på vårdcentralen, som känner mig, som direkt började känna och klämma på lederna och sedan konstaterade att det får bli en remiss till reumatologen. Jag fick lämna lite blodprov och urinprov på vägen annars var det inte mycket att göra idag eftersom inga värktabletter verkar hjälpa. Så nu är det väl bara att hoppas på att reumatologen tar emot mig.
 
Tycker faktiskt lite synd om läkarna på vårdcentralerna, de ska kunna mycket om väldigt många sjukdomar och när de sedan behöver hjälp av specialisterna får de ofta nobben. Min läkare har skickat flera olika remisser för mig till bland annat endokrina på Sahlgrenska men fått tillbaka remissen med svar att de inte tar emot mig för att det är för otydliga symptom. Neurologen tar inte emot mig eftersom de anser att ME inte är en neurologisk sjukdom fast Socialstyrelsen och WHO säger att den är det. Och så står läkaren på vårdcentralen där med sin sjuka patient som läkaren inte får någon hjälp med igen. 

Kommentarer:

1 Lillemor :

Håller tummarna stenhårt att du får komma till reumatologen nu då❤️

Svar: Tack 💗
Nilla

2 Åsa:

Men... blir förvånad... jag klassas ju som patient hos neurologen å vi har ju samma diagnos Du å jag.

Jag hoppas rematologen tar mot Dig, när jag var dit klassade de min värk som me inriktad + fibromyalgi.

Kram

Svar: Visst är det konstigt. Jag var välkommen till neurologen när de trodde jag hade MS sedan tog det stopp. Min läkare fortsatte skicka remisser dit eftersom hon tyckte att mina besvär inte kunde bero bara på ME men då fick jag ett ilsket brev från chefsneurologen om att jag inte var välkommen dit fler gånger.

Jag har ju också fibromyalgi men min läkare på vc tror ju inte på den diagnosen. Fibromyalgi finns inte enligt henne. Kram
Nilla

3 Tekla:

Moment 22... sanslöst! Hur ska man orka! Hoppas det går vägen denna gång för dig! Håller alla tummar och tår!
Jag är själv alldeles bedrövad, min fina läkare ska sluta på vårdcentralen. Vet inte hur jag ska orka förklara allt en gång till! Suck!

Svar: Tack <3Förstår dig, man orkar inte utbilda alla läkare. Hoppas du får en bra och förstående läkare. Kram
Nilla

4 Åsa:

Det var ju hos neurologen jag fick min diagnos Me CFS,
när jag blev dit skickad pga läkare på VC trodde jag dessutom hade nån form av reumatism blev det ME + fibromyalgi Men enligt neurolog tillhör den svåra värken till ME fibromyalgi hör till samma diagnos typ?

Svar: Fibromyalgi skrev neurologen att jag hade men jag kan inte komma ihåg att han sade det till mig sedan har jag fått diagnoserna Me, fibromyalgi och Ibs på Gottfrieskliniken. Är väl en hel del som anser att fibro och ME är samma sjukdom egentligen.
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen