Kan man få PEM i händerna?

I måndags var jag ju hos arbetsterapeuten där hon drog och kände rätt mycket i mina händer och jag fick visa hur jag kunde röra fingrar och händer. Inget som en frisk hade tyckt var jobbigt men jag var helt slut när jag kom ut till bilen.

När jag tar slut och får PEM (Post-exertional malaise) så får jag nästan samma humörsvängningar som vid PMS eller framför allt den deppiga delen i humöret där man bara vill bryta ihop om någon så mycket som andas på en och jag tycker det är så jobbigt att inte kunna styra humöret.

Jag har ju lärt mig varför jag känner som jag gör och vet varför och att det går över men kan inte styra humöret åt rätt håll.

Men det jag skulle komma till var ju att händerna slutade typ fungera. De är ju rätt bedrövliga i vanliga fall men nu är det som att de är bedövade av tandläkarbedövning och att signalen till hjärnan är som bortblåst. Det slutade med att jag välte ut blåbärssoppa över hela mig och halva köket och när jag skulle torka upp fick jag det inte alls att fungera. Händerna kunde inte ens hantera en disktrasa. Maken som har en ängels tålamod med mig städade upp efter mig.

Idag började händerna funka lite bättre, jag till och med träffade munnen nästan varje gång jag försökte pricka rätt med skeden men så är fröknarna bichon inne i en bedrövlig pälsperiod. Det räcker med att de tittar på en sele eller reflexväst så är de fulla av små tovor i pälsen som ju måste bort så fort som möjligt och det sliter på mina händer.

Maken borstar hundarna på kvällen men på morgonen är det dags för den stora genomgången av pälsen och det tar sin lilla stund av borstande, kammande, mutande och balsamsprayande och det på två ålar 😂

Hade de inte varit så frusna hade jag gärna haft dem kortklippt hela året, allra helst nu när det fastnar massa grus och skit som också orsakar tovor men det går ju över.


Besökstoppen