Sommartid :-/

Igår gick jag och lade mig i sängen vid tiotiden som vanligt. Jag brukar ju ha svårt för att somna på kvällarna och det har ju inte precis blivit lättare när man ställt om klockan till sommartid. Antar att det tar ett tag för kroppen att fatta att den ska anpassa sig efter klockan :-P
 
Jag sätter på teven som vanligt och väntar på att ögonlocken ska kännas tunga. Blir faktiskt lite avundsjuk på maken som säger god natt, lägger huvudet på kudden för att fyra sekunder senare sova. Hur gör han för att hans kropp ska fatta att klockan inte bara är nio?
 
Efter ett par timmar i sängen så kan man tycka att det borde vara varmt under alla mina täcken men icke sade nicke. Det är så kallt att jag ligger och huttrar. Jag inser att jag inte kommer att somna om jag ligger och fryser så jag går upp och tar på mig min tjocka och varma morgonrock och kryper ner i sängen igen.
 
Undrar varför jag fryser så, jag har ju tagit det lugnt idag? Efter en stunds funderande kommer jag ju på att jag haft ett lite för hektiskt schema den sista tiden. Inte undra på att jag tror att jag orkar mer än jag gör när jag inte fattar att det kan vara viss fördröjning på "kraschen".
 
Men nu börjar jag ju mitt nya kloka liv (man kan ju alltid hoppas) så då kanske jag förstår lite bättre vad som faktiskt gör mig sämre och vad jag klarar av utan att få negativa konsekvenser. 
 
Är det inte konstigt att kroppen inte fattar det där med sommartid på kvällen/natten men på morgonen så vaknar jag klockan åtta i alla fall? Då har den fattat sommartiden minsann :-(
 
 
 
 
Besökstoppen