Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen och Facebook översvämmas av grattis och jag kan inte riktigt förstå vad som gratuleras. 

Att vi får lägre lön än män för samma jobb? Till att vi får dubbelarbeta? Till att vi ses som sexobjekt och tafsobjekt? Till att vi är de som får skulden om något av våra barn mår dåligt, eller inte växer som det borde enligt uråldriga bvc-kurvor? Till att vi får sämre vård än män eftersom vi ses som gnälliga?

\nNej grattis kan ni säga till mig när jag bedöms som människa och inte efter kön och när det inte spelar någon roll om man har XX eller XY kromosomer i lönesättning, sjukvård och när BVC samt skolhälsovården fattar att barnen har en pappa som också är delaktig/ansvarig.

Kommentarer:

1 åsa:

Halleluja 😊
Fast jag lade ut ett Grattis till alla kvinnor i morse 😀 för trots allt har vi det hyfsat bra i Sverige jämfört med Etiopien 😜
Jag sa till Elin att om vi bott i Etiopien hade vi gift bort henne med nån 60åring å kanske fått en ko 🐄 som betalning.
Kram

Svar: Ha ha, det är sant men blir mest upprörd över att vi som kommit så långt i utveckling och utbildning inte kan se till att vi får ett mer jämställt samhälle. Kram
Nilla

2 Pisan:

Bra skrivet vännen! ♥♥♥

Svar: Tack 🥰
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen