Hur kunde jag veta

att det var sköldkörteln och inte ME som bråkade fick jag som fråga. En väldigt bra fråga då det är väldigt lika symptom som dessutom kommer smygande så man reagerar inte förrän man mår riktigt skrutt.
 
Det jag nog mest reagerade på var att jag frös så in i hoppsan. Att sitta full påpälsad med pyjamas, morgonrock under en filt och dricka te och ändå frysa så det gör ont är ju inte ritkigt normalt. Vi bor ju inte precis i tält på nordpolen ;-) Fast maken jämställer nog mina händer med nordpolen :-D
 
Sedan så svullnade delen mellan ögonlocken och ögonbrynen upp så jag knappt kunde öppna ögonen på morgonen. Tröttheten är ju svår att skilja på. Eller trötthet är helt felt ord. Är man trött kan man, enligt min åsikt, gå och lägga sig och vila en stund och så är man laddad och kan köra på igen.
 
Men den här tröttheten som är mer som en utmattning som om ingen cell i kroppen fått näring på flera månader och inte kan starta upp kroppen hur mycket du än försöker. Lite som att någon stulit kroppens batteri.
 
Du kan ju inte starta eller köra din bil om någon stulit batteriet hur mycket du än försöker eller vill. Och viljan är det definitivt inte något fel på. Det tycker jag att jag bevisade för mig själv i måndags när jag nu, tack vare doshöjning av levaxin, har hittat ett gammalt och opålitligt batteri som startar motorn ibland och sedan går motorn lite hackigt. Och i måndags när motorn startade så ville jag helt plötsligt både yoga, plantera frön och gå lite längre promenad. Sedan orkade jag inte allt egentligen men viljan kan vara stark. Lite för stark :-D
 
Nu var det visserligen länge sedan jag fick höra att jag ska hitta på något roligt så kommer jag att orka.Typ om du vill anstränga dig så kan du. Ja men det är ju som att tro att bilen utan batteri ska gå att köra till Liseberg men inte till jobbet. Är kroppen utan batteri så funkar den inte oavsett det är kul eller inte och det spelar ingen roll hur mycket du vill åka till Liseberg eller hur mycket de andra tjatar på dig om att försöka. Det går bara inte.
 
 
 
 

Kommentarer:

1 åsa:

🤗 ta det lite lugnt å låt batteriet bli fulladdat innan Du bestiger berg och slåss med hajar 🦈
Den trötthet som slår knockout på oss MEsjuka går inte riktigt att beskriva... kanske om man jämför ett jämt inflöde på kontot å ett konto där det bara tas ut å blir minus stup i kvarten 🤔
Det är nog svårt att förstå.
Kram

Svar: Ska försöka 😊 ja det är svårt att förklara och nog ännu svårare att förstå. Kram
Nilla

2 Cecilia:

Skönt att du känt av en förbättring. Det gäller att kunna lyssna till nyanserna i kroppen och måste krävas extra ”skills” när det finns flera sjukdomar. Hoppas det ska få vara lite mer balans framöver.
Hälsningar från väldigt sporadisk bloggare/bloggläsare. :-) Sökte mig till bloggosfären nu när jag pausar sociala medier.


Svar: Tack, vet inte om det krävs extra skills men man behöver veta själv vad för prover som kan behöva tas annars blir sjukvården lite överväldigad när man beskriver sina symptom 😁
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen