Full rulle

I förmiddags var jag till min vårdcentral för att lämna nytt sköldkörtelprov. Jag frågade om jag kunde få passa på att kolla blodvärdet när jag ändå var det men se det gick inte utan det måste ordineras av läkaren. 

När det krävs en hel dags energi hade det ju varit skönt att få gjort det när man ändå var där men nu får jag prata med läkaren och se vad han säger.

På eftermiddagen fick jag ta med Bella till veterinären då hon har ett rött inneröra och klåda. Tydligen en infektion med svampinslag enligt diagnosen. Så nu ska vi tvätta örat med några droppar varje dag och även ge kortisondroppar varje dag i ett par veckor.

Blev lite trött när veterinären frågade om vi börjat borsta hennes tänder efter hon fått dra tänder. Han såg väl att det fattades ett gäng. Jag upplyste honom att vi minsann borstat hennes tänder även innan. Då svarade han, ja de kan ju drabbas ändå. Ja men utgå då inte från att man inte borstat tänderna.

Sedan fick jag en lång utläggning om hur dåligt det var med färskfoder och att Bella istället borde äta deras veterinärfoder. Men nu blev jag irriterad på riktigt och svarade att det hade hon ju kunnat göra om hon tålde det.

Nu är jag helt slut 🤪



Kommentarer:

1 åsa:

Att ta saker för givet och inte direkt lyssna på sina patienter vare sig det är människor eller hundar är fruktansvärt.
Jag fick ju höra att Frost hade väldigt fina tänder och en ren munhåla och jag borstar inte tänderna på Frost av olika anledningar - men huvudorsaken är att det funkar inte och jag ger mig inte in i en sån fight.
Lycka till med örat.
kram

Svar: Jag känner nog fler som inte borstar tänderna dagligen än som gör det och alla de hundarna har bättre tänder än Bella så tandborstning kan ju inte vara hela lösningen. Tack det ska nog lösa sig men det blir ett himla droppande i örat i några veckor nu :-p kram
Nilla

2 Pisan:

Förstår att du är helt slut. Puckoveterinär.... Kramis! ♥

Svar: Kramis 😘
Nilla

3 Anonym:

Veterinärer har knappt någon utbildning i näringslära, utan de "utbildas" av representanter för de foder de säljer (vanligtvis RC & Hills) Av dem får veterinärerna lära sig att färskfoder/BARF är dåligt för alla hundar & ev kan det vara direkt farligt pga bakterier i fodret! Detta gör mig sååå arg, för det naturligaste som finns för hundar är faktiskt att äta rått foder. Hundar har extremt kraftfulla enzymer i sin magsyra för att kunna bryta ner såväl kött, brosk, ben samt hud & till viss del även päls. Sen är ju inte hundar enbart köttättare, som t ex katter är, utan hundars kost kan mer liknas vid björnars😉
Därför så anser jag inte att de har mandat att uttala sig så ensidigt i just foderrelaterade frågor, åtminstone inte så länge det handlar om friska hundar (personligen är jag rätt säker på att även vid sjukdomar så finns det naturliga foderalternativ istället för torrfoder, men då är det bra att vända sig till någon som är utbildad & duktig på foder) HEJJA DIG för att du stod på dig, veterinärer (precis som humanläkare) behöver ibland påminnas om att vi INTE finns till för deras skull, utan att det faktiskt är DE som finns till för OSS✌️😁 ycka till med alla droppar, jag hoppas att din käraste lilla vän snart slipper problemet i örat!
Kram❤️/Anne

Svar: Tack för dina kloka ord. Jag vet med att de är dåligt pålästa om näringslära och vi har testat i stort sett varenda torrfoder till Bella när hon hade sin klåda och inte förrän vi gick över på färskfoder slapp hon klåda och svamp så jag ger mig inte i första taget 😉 Än så länge går det bra med alla droppar. Bella sätter sig snällt med huvudet på sned så hon tycker nog det är skönt. Kram 🥰
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen