Föreläsning

Igårkväll såg jag en föreläsning om ångest på zoom. Väldigt intressant även om det var lite jobbigt att ljudet laggade. De pratade om social ångest, panikångest och generellt ångestsyndrom.

Jag har ju personer i min närhet som kämpar med olika ångestsyndrom så jag kände att jag ville få en bättre förståelse för vad de går igenom och kanske få några verktyg för hur jag kan hjälpa. 

Jag vet inte om jag direkt fick några nya verktyg mer kanske än bekräftelse på att lyssna är det viktigaste. De behöver inte massa lösningar och käcka idéer på hur de ska hantera livet. Lika lite som vi med ME behöver det.

I det akuta läget mitt i ett ångestanfall är det som jag förstod det bäst att bara finnas till som en lugn och trygg person som kanske hjälper personen i fråga att hitta tillbaka till andningen och förstå att den inte kommer att dö av ångesten. En del mår bra av att hållas om medan andra får panik av det så som med så mycket annat får man försöka vara lyhörd.

Som sagt väldigt intressant även om jag hade kunnat lyssna längre än de 90 minuter föreläsning var på 😊


Kommentarer:

1 åsa:

Intressant.
Dock är jag usel på att lyssna aktivt utan bilder... en monoton röst söver mig.
Ångest är ju så mycket... många verkar tro det är en rädsla å att bara man slutar oroa sig blir det bättre.
kram

Svar: Det var bilder på skärmen som en PowerPoint så gick över förväntan bra att lyssna. Ja ångest är så mycket värre än man kan tänka sig. Föreläsaren sade att det sista någon med ångest behöver höra är "ryck upp dig" eller liknande. Ångest är ju inget man väljer lika lite som andra sjukdomar. Kram
Nilla

2 åsa:

Tack för kommentaren om vattnet... det kan ju vara så, att Frost dricker för att han är hungrig, ibland tänker jag det lite är nått han gör i brist på annat roligare ;-)

kram

Svar: Så kan det ju också vara. Det är jättejobbigt när man inte vet vad som är fel med de små liven. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen