Tråkigt

Nu har jag hört från flera olika källor att Gottfriesmottagningen stänger igen i årsskiftet. Då har vi inte ens en privat ME-kunnig klinik i Göteborgsområdet.

Det som gör mig mest orolig är att jag inte har någon annan som är villig att skriva recept på de mediciner som Gottfries skriver och som hjälper mig att hålla näsan över vattenytan.

Det är b12-sprutor som hjälper mot min hjärntrötthet,  det är LDN som dämpar mina influensasymptom och som gör att jag slipper ha feber och halsont dygnet runt, året runt och det är morfintabletter som jag kan ta när värken är så tuff att jag vill hoppa från taket.

Det löser sig antagligen på ena eller andra viset, det brukar ju göra det men just nu känns det lite motigt. När man har en medicinering som fungerar vill man ju gärna fortsätta.

Först ska jag försöka få en tid till Gottfries innan de stänger och se om jag kan få recept för ett tag framöver. Gärna typ 30 år eller så 😜

Kommentarer:

1 Anja:

Nej men vad förfärligt! Jag hade ju hoppats att de skulle få tillbaka avtalet när politikerna såg hur usla Smärthjälpen är! Kanske naivt, men ändå. Förstår verkligen din oro för medicinerna. Kan inte tänka mig vad hemskt att bli av med mediciner som gör skillnad! Hoppas du får i alla fall ett års lager! Beklagar verkligen.

Svar: Det är verkligen så illa skött av VG regionen så man blir mörkrädd. Jag hade också hoppats att de skulle få tillbaka sitt avtal men där fick vi så vi fes.
Nilla

2 åsa:

Jag skulle behöva nån som skrev ut kortison till mig... en underhållsdos vore icke dumt.
ME är en sjukdom som verkligen inte är populär hos Landstinget ;-)
Trist när en fungerande verksamhet blir nerlagd.
kram

Svar: Förstår att du vill ha mer kortison, det har ju funkat väldigt bra nu ju.
De kanske vill att alla med ME flyttar till Stockholm där det snart är enda stället att kunna träffa ME-specialist på ;-) kram
Nilla

3 Pisan:

Hörde det också för ett tag sen, att de skulle stänga. Jag har ju problem nu med att få mina ampuller utskrivna när läkaren som gjort det på min vc slutat, hon skrev ut för 1 år men sen vet jag inte vad jag skall göra då de andra läkarna inte vill skriva ut det.... Suck... Känns gööörjobbigt :-( Hoppas det ordnar sig för dig, att du hittar nån som kan skriva ut dina preparat. Ha en fin torsdag och helg, jaga sticker till Småland nu. Kramis! ♥

Svar: Det är rätt galet egentligen. B12 är ju inte precis någon farlig medicin. Önskar dig också en fin torsdag och helg. kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen