vilodag

Jag har sedan några veckor en ny spännande smärta på vänster smalben. Det är inte benhinneinflammation för det hade jag varje vinter när man sprang med odämpade fotbollsskor på frusna grusplaner förr. Det här sitter mer i mjukdelarna precis bredvid smalbenet.

Jag har ju tänkt att det nog är någon typ av överansträngning eftersom jag faktiskt börjar gå mer och mer och så tänkte jag att om jag bara ser till att ha mjuka och väldämpade skor så kommer det att ge med sig, bara det att jag alltid går i mjuka och väldämpade skor 😂

Så jag skulle nog behöva komma iväg till das doktor men det har jag varken tid, ork eller lust till 😜 

Jag kontaktade i alla fall de som gör mina formgjutna öronproppar. Det skulle ta tre veckor att tillverka dem och det var i fredags men nu visar det sig att de blir runt två veckor försenade. Kunde de inte bara skickat ett meddelande om det?

Jag var nog lite för aktiv i helgen men bara nog 😉 På lördag förmiddag gick vi promenad med hundtöntarna. Även om Stella inte behöver några långa promenader så behöver hon socialiseras så hon lär sig att andra hundar kan befinna sig runt henne utan att hon behöver skälla. När vi samlades så skällde hon, inte alls oväntat. Så fort hon blev tyst berömde jag och tryckte in godis i munnen på henne 😂

Under promenaden sade hon inte ett pip och knallade på riktigt bra och vi hade självklart med oss hennes vagn. På eftermiddagen var vi hemma hos dottern och firade henne.

Igår så spelade min ena systerdotter fotboll borta på "vår" idrottsplats så då tog vi hundarna och promenerade dit och så visar det sig att hundar inte får komma in på anläggningen så vi fick stå utanför staketet och kolla.

Vi blev faktiskt riktigt förvånade då vi varit på en mängd friidrottstävlingar (utomhus) och tittat med Bella där man fått ta med sina hundar och vi har inte varit ensamma med hund men det har inte märkts att hundarna varit där. Man går utanför och rastar dem och skulle det hända en olycka plockar man upp och självklart har man sin hund i koppel.

Jag förstår att det finns hundägare som inte sköter sig och att vi andra blir straffade för det men ska vi då förbjuda barn i matbutiken eftersom det finns en del barn som skriker och klättrar på hyllor?

Det är lite samma som att det nästan är stört omöjligt att hitta ett badställe där det inte står att det är förbjudet för hundar att vara. De behöver också svalka sig när det är varmt ute och jag lovar att vi skitar ner mindre på stranden än många människor som lämnar både fimpar och rester efter grill och fika 😜

Här vid vår sjö är det förbjudet att ta med hundar till den kommunala badplatsen men vi har som tur är några andra småställen som vi hundägare brukar använda. Tyvärr är det inte helt ovanligt med rejäla bajshögar från hästar där eller använda människoblöjor 😜

Nej nu skulle jag ju inte hetsa upp mig för att hundar verkar uppfattas som vandrande lopphögar som skiter och pinkar mest överallt utan idag blir det en dag för vila och meditation. Så fort de små pälsbollarna kan tänka sig att vakna till liv ska vi gå ut i skogen precis utanför oss så kan de sniffa omkring i långlina medan jag mediterar. 


Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Har varit på ute med kameran både lördag & söndag,
kan väl säga att 80% av "skiten" ute i naturen kommer från människan, plast, papper, burkar/flaskor, fimpar och ett å annat klädplagg ;-)

Ta nu å vila Dig i form <3

Jag ska strax till Sjukstugan å träffa sjukgymnasten.

kram

Svar: "vi" människor är fantastiskt duktiga på att skita ner vår fina natur.

lycka till hos sjukgymnasten. kram
Nilla

2 Hanna:

Hur långt går du på dagarna? Det är nog det jag saknar allra mest. Att gå! Vara ute med vovvarna. Hag har inte gått en promenad sedan Trisse var liten. Han är 5 år nu. Nu blir det inte ens rullstolspromenader. En stor sorg.

Har Stella varit iväg hos vet ännu? Trisse och jag väntar med spänning och oro inför resultatet!
Kram

Svar: Det är väldigt olika hur långt jag går men kanske runt 8000 steg på en hel dag om det är en hyfsad dag. Vet dock inte hur långt det blir i meter.

Stella ska inte till veterinären än på ett par veckor men lovar att berätta hur det går. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen