utvärdering Stella

Idag var jag och Stella hos veterinären för utvärdering av hennes höfter. Vi fick trava i korridoren och veterinären drog och klämde på alla ben, rygg och höfter.

Han sade att hon rörde sig exemplariskt, var välmusklad och smärt och hade han inte sett röntgenbilderna hade han aldrig kunnat ana att hon har dåliga höfter. Och som han sade, vi ska ju behandla hunden och inte bilderna 😉

Varje dag funderar jag på om vi gör rätt och om det finns risk att hon har ont. Hundar är ju väldigt bra på att dölja smärta så veterinären har skrivit recept på smärtstillande som vi kan prova på henne och då tyckte han att vi inte skulle testa kortare tid än en vecka för att vara säkra på om det blir någon skillnad.

Vi pratade lite om operation, inte för att det behövs i dagsläget utan mer om vad man kan göra längre fram om det skulle behövas och det kändes väl inte som att han tyckte att det var en jättebra lösning med tanke på att hon har problem på båda sidor och det blir tung belastning på det ben som inte opereras just då.

Men om vi fortsätter som vi gör nu trodde han att hon kunde hålla många år till. Vi är tacksamma så länge det fungerar och hoppas självklart på många pigga år tillsammans. Vi har ju tur att hon är en så liten hund där belastningen inte blir lika tung som på stora hundar.

Kommentarer:

1 åsa/nalta norland:

Hipp hurra en sån bra dag <3 kram

Svar: Oh ja. Det har ju trots allt skavt en liten oro för detta och man undrar om man gör rätt eller om man bara är egoistisk. kram
Nilla

2 Hanna:

Det är ju helt fantastiskt! Ni haf verkligen kämpat och så skönt att det gett sånt fantastiskt resultat!
Heja lilla Stella! Och heja er!
Kram

Svar: Tack, det har varit en hel del träning men värt varenda sekund och Stella är en riktig kämpe som alltid är glad. Kram
Nilla

3 Lisbeth:

Vilket jobb ni gjort, så skönt att det funkar så bra. Jag tror ni hade märkt om hon har ont, men det är en bra strategi att ge henne smärtstillande en lite längre tid och jämföra.
Kramar

Svar: Tack ❤ Förhoppningsvis märker vi ingen skillnad och kan släppa tanken på att hon har ont. Kramis
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen