Det var snabbt jobbat.

Igår ringde jag till Gottfriesmottagningen för att boka tid då jag behöver nya mediciner och fabror doktorn vill träffa mig.

Kvinnan i receptionen bad att få skicka en kallelse när hon kollat upp läkarens schema och inte trodde jag att den skulle ligga i brevlådan redan idag.

Nu fick jag en tid om en månad och det blir gränsfall att jag har mediciner så det räcker då det tar 1-2 veckor att få den ena tillverkad men jag får ju skylla mig själv som var så sent ute 😜

Sedan är det ett jäkla mot att man ska behöva punga ut flera tusen på ett läkarbesök bara för att få mediciner jag fått i flera år. Ett jäkla mög att vårdcentralen vägrar skriva ut och ett jäkla mög att Gottfries blev av med sitt landstingsavtal. 

Nu är jag ändå lyckligt lottad som har möjlighet både att ta mig dit och har ekonomi nog att kunna betala även om jag hellre lagt pengarna på något roligare. Värre är det för alla de som aldrig får träffa en ME-kunnig doktor vare sig det beror på var de bor eller om ekonomin tillåter det. Det borde vara en rättighet för alla sjuka att träffa någon som är påläst om sjukdomen och som förstår hur man mår och vill hitta någon form av symptomlindring.


Kommentarer:

1 Hanna:

Ännu en sömnlös natt...:(
Det var verkligen snabbt! Ibland funderar jag på att kontakta Gottfries igen, senaste kontakten var med min läkare på telefon då hon sa att jag tillhör den del i Sverige som är svårast sjuk i ME. Hon pratade om vidarklinik men kom sen fram till att jag är för dålig för det. Vet inte om Gottfries skulle ge något alls, plus att det äe dyrt och frestar på att åka dit. Men det är så frustrerande att inte "göra något" utan bara ligga och tyna bort. Vi får se!
Lycka till med besöket där! Kram

Svar: Vet faktiskt inte om det skulle ge dig något att åka till Gottfries, de har ju tyvärr inte heller någon dundermedicin och som du säger så tar det ju mycket att åka dit och sedan känns det inte som att de är jättebra på er som är svårast sjuka. Jag fick i alla fall den känslan när jag mådde som sämst och var där. Kram
Nilla

2 PisanLitenUggla:

Det är inte klokt att de inte fick avtal med regionen! Att man skall behöva punga ut med så mycket pengar när man är sjuk. Men bra att du fick en snabb tid. Ha en fin torsdag vännen! Kram! ♥

Svar: Det är helt galet men de är ju ordentligt motarbetade av allmänläkare som uppenbarligen känner sig trampade på tårna 😜 Detsamma till dig. Kram 💞
Nilla

3 åsa i åsele:

Galet. Snacka om att sparka på den som redan ligger.

Svårt sjuka eller ja bara halvsjuka ;-) som har sjukpension eller kanske inte ens det har sällan pengar i överflöd.

Att icke ansluta Vidarkliniken till Landstinget och den vanliga taxan/frikort gör att många icke har råd att söka hjälp.

kram

Svar: Precis 😊 Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen