Ibland förstår jag mig inte på folk.

De senaste dagarna har man läst om flera drunkningstillbud där folk är i vägen för räddningspersonal, där det är viktigare att filma och lyfta upp sina barn så de får se än att personen i nöd får hjälp fort.

Vad har hänt med folk? Hur kan man inte vilja underlätta för räddningspersonal och varför ska man ens filma. Vad gör man med den filmen sedan? Och hur i håsike tänker man när man lyfter upp sina barn så att de får se. De stackars barnen kanske får ett trauma för livet?

Om jag eller mina nära och kära hamnar i nöd önskar jag att om man inte kan hjälpa till själv att man i alla fall inte är ivägen för de som kan hjälpa till och jag vill nog inte att kreti och pleti ska filma. Ska de kolla på den smaskiga filmen till ett glas vin till fredagsmyset eller?

Det kan väl inte vara så svårt att visa lite medmänsklighet, respekt och hänsyn till sin omgivning? 

Det är samma med de som kastar sten på ambulanser så att de får vända. Tänk om det varit stenkastarnas mamma eller farmor som ligger och behöver akut hjälp, där det kanske handlar om liv och död? Hur skulle det kännas då?

Vad hände? När slutade vi bry oss om varandra? När blev jaget det enda som prioriteras?

Kommentarer:

1 Jennie Love:

Håller med! Jag förstår inte hur folk tänker när det kommer till sådana händelser:( Ta upp mobilen och filma och låta barnen se på. Fruktansvärt.


kramiz<3

Svar: ❤ Kram
Nilla

2 åsa i åsele:

Håller med å har tänkt samma lika, hur sjutton folk i allmänhet kan hindra blåljus personal att ta sig fram å göra sitt jobb. Fruktansvärt obehagligt.

kram

Svar: Verkligen. Kram
Nilla

3 åsa i åsele:

Ha en fin bröllopsdag <3 kram

Svar: Tack detsamma <3 Kram
Nilla

4 PisanLitenUggla:

Man blir ju skitförbannad när man hör om sånt här! Folk är inte kloka! Undrar också hur det kunnat bli såhär.
Kram på dig! ♥

Svar: Det är galet. Kram ❤
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen