Några tuffa dygn

Natten till måndag så vaknade Bella vid midnatt och hade toanöd. Det var startskottet på ett nattligt maraton med en skruttig mage. Det inte bara rann ur henne utan fullkomligt sprutade så det blev dessutom ett antal rumptvättar innan magen lugnade sig något.

På måndagen när hennes mage lugnat sig så började jag ge henne lite skonkost och vätska skedvis. När hon verkade få behålla allt under kvällen trodde vi att det värsta var över men vid midnatt började hon kräkas. Allt som vi lyckats få i henne under dagen åkte upp och ett nytt maraton började.

Igår var hon allt annat än pigg och var en aning uttorkad. Jag funderade mycket på om hon skulle behöva in till veterinären och få dropp men dottern hjälpte mig med recept på vätskeersättning och hjälpte mig att räkna ut hur mycket vätska jag behövde få i Bella varje timme och påminde mig om hur jag kollar tandköttet för att känna hur uttorkad hon var.

Det blev mycket kollade av tandkött, ta tempen och truga i vätskeersättning men det verkade gå vägen. Natten till idag var lugn och idag har hon fått några kulor av magfoder varje timme plus att vi fortsätter med vätskeersättning till hon dricker ordentligt igen.

Behöver jag säga att jag känner mig helt överkörd idag. Oron har nog varit värst men att inte få sova ordentligt eller ens vila på dagen tar ut sin rätt. Nu hoppas jag verkligen att det inte är något som smittar så Stella också blir sjuk. Hon är lite tunnare och har ännu sämre marginaler.

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej!
Vi har en dansk-svensk gårdshund på 13 år som haft bekymmer med magen från och till.
Vi har lärt oss att hon absolut inte får smaka på potatis. Då resulterar det i kräkningar mm

Vi har många gånger hjälpt henne vid diarréer med att snabbt sätta in
Royal canins gastro intestinal, våtfoder (burkmat)
Nu mera har vi alltid två burkar hemma ifall om att det behövs.
Verkligen världens bästa grej enligt oss, kanske något ni kan prova när/om magen bråkar igen!?

Lycka till!

Svar: Oj, det var rackarns att reagera så på potatis. Bella tål inte Royal Canins torrfoder men kanske är något annat med våtfodret. Har Hills digest foder hemma (torrfoder som jag blötlägger) men tar gärna emot tips på sådant som funkar för andra. Tack 😊
Nilla

2 åsa/nalta norrland:

krya på kramar
Jag hoppas Ni kan vila idag,
ha en riktigt fin Alla <3 Dag.
kram

Svar: Tack <3 och tack detsamma till er. kram
Nilla

3 Anonym:

Jag har aldrig hört någon som daltar så med sina hundar som du gör. Små hundar behöver inte mer hjälp när de är magsjuka än stora hundar och hundar löser det där själva. Ställ fram mat så äter de när de är hungriga. Och hålla på och klä ut hundar som dockor, det värsta jag vet. Dina hundar har päls alltså fryser de inte. Och om du inte duschade dem stup i kvarten så hade de haft sitt skyddande fettlager i pälsen kvar. Och så töntig att överföra sina allergier på hundarna. Förr var hundar aldrig allergiska och frös aldrig. Mina schäfrar bodde i hundgården året runt minsann.

Svar: Hoppsan vad du har samlat frustration gällande mig och "mina" hundar. De som känner och faktiskt träffar våra hundar brukar säga att de är väldigt fina och välmående så det går nog inte någon större nöd på dem.

Nu litar jag mer på de som jobbar på djursjukhus än någon anonym när det gäller risken för uttorkning på små hundar. Det är inget jag själv hittar på.

Om jag ser att mina hundar fryser så att knäna skakar förstår jag inte varför jag inte ska ta på dem ett värmande täcke när det nu finns sådana. Man kan ju inte riktigt jämföra en stor schäfer som är som gjord för att vara ute och jobba med en liten bichon havanais från Kuba som är en sällskapshund. Att de sedan gillar att jobba är ju en annan femma.

När det gäller allergier hos hundar är det allmänt känt att de ökar precis som hos människor. Jag tycker att det är ett lätt väl att utesluta kyckling ur Bellas kost så att hon slipper konstant svamp och klåda. Nästa gång du vill mig något får du gärna skriva vem du är för jag gissar att du inte bara följer mig på bloggen när du vet så mycket om hundarna.
Nilla

4 Åsa:

Oj då har troll schäfrar numera 😜 eller rättare sagt hade och i hundgård året om... stackars hund helt galet, skönt att det numera finns lagar och bestämmelser hur man får ha hund.

Om jag återföds som hund vill jag bli hund hos Nilla ❤️
Bättre med omtänksam och empatisk hundägare än ett missunnsamt troll

Svar: Tack vad du är gullig ❤ Jag tyckte också synd om de stackars hundarna som fick vara i hundgården för jämnan. kram
Nilla

5 Anonym:

Hej igen!
Vår gårdshund tål faktiskt inte heller royal canins torrfoder, det resulterar i klåda för hennes del. Så vanligtvis går hon på Hills d/d men just om hon får en magåkomma så kör vi på ’intestinal’..
Först enbart intestial i små portioner flera gånger per dag. Sedan när avföringen stabiliserat sig så fasar vi sakta tillbaka till hennes torrfoder. Hon brukar vara helt återställd och tillbaka på vanligt foder inom några dagar.
Det funkar bra för oss.
Finns alltid så många ’rätta’ metoder, tips och idéer. Som hundägare så får man sålla och prova det man tror på och tycker känns rätt..

Hunden är människans bästa vän och ska självklart behandlas med kärlek och respekt!
Ni gör helt rätt som tar så fin hand om era hundar, så de så! ❤️

Svar: Tack, men då kanske man skulle våga testa våtfodret nästa gång någon mage rasar. Nu är Bella nästan som vanligt i magen så kan nog snart fasa in hennes vänliga foder. Många tips blir det och det som passar för en behöver inte passa nästa 😊
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen