Det gick bra

hos veterinären och Stella är nu av med sina mjölktänder som envist fortsatte och knö med de permanenta.

Veterinären som var en äldre herre tyckte att Stella var en naffsig hund och att det beror på att hon är en osäker hund. Vilket hon inte kan hjälpa att hon föddes som. Men han tyckte att vi skulle ta i med lite hårdare nypor och dominera henne enligt gamla skolan. Alltså nypa henne i nackskinnet och lägga henne på rygg osv.

Att Stella är en osäker hund är vi i allra högsta grad medvetna om, däremot har hon aldrig vad vi vet naffsat efter någon människa, därmed inte sagt att hon inte naffsade efter veterinären. Hon kan morra om okända människor blir för närgångna.

Men hon kan naffsa mot andra hundar som blir närgångna och hon förvarar gärna leksaker och tuggben från Bella.

Nu jobbar vi hårt med att stärka Stellas självförtroende genom positiv förstärkning och tycker att det går rejält framåt. Det säger även vår hundtränare 😊

Vi tror inte på att få en hund trygg genom att trycka ner den. Visst den kanske lyder och slutar visa signaler på rädsla men det betyder ju inte att den inte är rädd för det.

Men nu stod vi inte och argumenterade med veterinären utan sade bara att vi är medvetna om problemet och att vi jobbar på det. Sedan behöver han inte veta hur 😜Kommentarer:

1 Styvmodern:

Neeeeeeeeeeeeej....... Att nypa henne i nackskinnet och lägga henne på rygg lär ju inte göra att hon kommer att lita mer på er som flockledare eller hjälpa mot att hon nafsar efter en som håller på att gräva i hennes mun efter tänder som säkert gör ont där de sitter och som dessutom drar ut tänderna. Inte konstigt att hon nafsar då, (!) Fortsätt ni precis som ni gjort innan, vilket är precis rätt och SK*T i råd som detta. Jag blir ordentligt upprörd när jag hör att en veterinär kommer med sådana råd.

Svar: Visst blir man upprörd. Hur ska en liten rädd sexmånaders valp blir modig om man är elak? Kram
Nilla

2 Hanna:

Korkad och dum veterinär. Gamla skolan är gammal eftersom att den behövde brytas ut. Nya är här nu. Släpp det gamla.
Du är världens bästa matte till småtjejerna. Det är jag säker på ❤️

Svar: Tack ❤ Jag blev verkligen förvånad över att det finns djurfolk som uttrycker sig som han gjorde. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen