Svettig shopping

Igår åkte jag ut till en sportbutik (XXL) för att köpa nya höstskor. Jag ville ha några med bra sula så man inte halkar i det fuktiga vädret och så skulle de stå emot vatten. Hikingskor lärde jag mig att de hette igår när jag läste på skyltarna. Jag har haft ett par jättesköna och bra skor i något gore tex material men sulan har nog gjort sitt. De låter som klackskor och jag halkar på minsta lilla fuktiga rot :-P Jag kom fram till att jag troligtvis köpte dem innan jag blev sjuk och det är ju ett tag sedan.
 
När jag kom till butiken var det rätt folktomt. Tre killar verkade jobba bland skorna, eller de stod alla och pratade med samma kund. Jag gick runt en stund och letade efter några lämpliga skor att prova men hade lite svårt att hitta skor i min storlek. Kvinnor med storlek 36 ska tydligen inte ha den typen av skor och framför allt inte ha olika alternativ att prova.
 
Efter att ha hittat ett gäng tomma skokartonger som uppenbarligen innehållit skor i storlek 36 försökte jag få kontakt med killarna som fortfarnade stod och pratade men jag har nog aldrig känt mig så osynlig. Hade jag inte behövt skorna så hade jag gått rätt ut ur butiken men jag fortsatte leta på egen hand och i min jakt så lyckades jag välta en hel stapel med skokartonger. Tror ni att killarna ens så mycket som tittade åt mitt håll? 
 
Nej men medan jag höll på att sälla kartonger till rätta igen kom det in flera medelålders män och då delade de pratglada gillarna upp sig och erbjöd sina tjänster direkt till männen. Nu hade jag lust att välta stapeln med flit.
 
Till slut hittar jag ett par skor som till och med satt skönt på foten men jag hittade inget pris någonstans. Så jag letade upp en av killarna och sade med hög stämma: Ursäkta att jag avbryter men jag skulle vilja veta vad den här kostar?
 
Han svarade: elva nittio nio och vände sig om mot mannen som uppenbarligen måste vara en mycket intressantare kund än jag. 
 
Fast skorna var betydligt dyrare än jag tänkt mig så köpte jag dem. Jag tog faktisk en sväng förbi barnavdelningen innan jag gick till kassan men barnen ska tydligen inte ha någon dämpning i sulan eller uppbyggnad vid hålfoten och då kostade deras skor ändå mellan 5 och 700 kr.
 
Egentligen hade jag tänkt att gå över till Rusta för att se om de hade någon hårfärg till mig men jag insåg att om svetten rinner innan man kommit ut ur skobutiken så är energin förbrukad så jag var duktig tant och körde raka vägen hem. Ser ni det finns hopp för mig :-D
 
Idag har jag feber, hals i onten, migrän och nackspärr men jag har i alla fall ett par nya skor ;-)

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Bra jobbat. Blir imponerad. Jag hade nog vänt å gått utan skor om jag varit Du då tålamod med ouppmärksamma expediter är lika med noll.

Jag har beställt skor från Engelsons på nätet,
hur bra dem är vet jag icke än, återkommer då jag har använt dem.

kram

Svar: Ha ha, jag shockade till och med mig själv. Har ju annars obefintligt med tålamod ;-)
Spännande, du får berätta om du gillar skorna. Jag har inte vågat beställa skor på nätet än. Kram
Nilla

2 Hanna:

Men vilket hemskt dåligt bemötande... Så typiskt män...
Härligt att du hittade skor. Hoppas promenaderna blir ännu bättre nu i höst och vinter med ordentliga skor!
Kram

Svar: Tack ❤ Det är inte första gången jag blivit dissad i en butik för att jag är kvinna. En gång när jag var och tittade på tvättmaskin så tyckte försäljaren att jag skulle gå hem och fråga min make vilken tvättmaskin vi skulle ha. Behöver kanske inte säga att vi inte handlade någon där 😜 kram
Nilla

3 ina:

Förlösande att läsa ditt inlägg. Skitbutikskillar. Härligt att du lyckades hitta ett par skor med allt det innebär.

Svar: :-D
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen