Jul redan?

Inte nog med att butikerna börjar sälja julgrejer redan i oktober nu känns det som om var och varannan vän på facebook börjat julpynta och julbaka. Det har ju inte ens varit första advent än.


Kan vi ta det lite lugnt nu va? Jag har inte ens hunnit/orkat putsa alla fönster ännu och än mindre ens tänkt tanken på att ställa fram tomtar. Jag är glad att jag nyss kom ihåg att be om önskelistor från barnen 😜

Jag får erkänna att jag är en sådan där person som får prestationsångest av att alla andra piffar och pysslar så mycket och fint inför julen.

Jag vill göra så mycket mer än jag orkar och försöker komma ihåg att det viktigaste är att jag får umgås med min familj på jul. Egentligen spelar det väl ingen roll om kolan är köpt eller hemgjord, förutom den lilla detaljen att vi allergiker inte får någon kola alls om den inte är hemgjord 😜

Det bästa för mig skulle nog vara att ta en paus från sociala medier till efter jul så slipper jag se alla andras perfekta julpiffade hem med skafferier fyllda av hemgjorda julgodisar.

Här brukar jag istället ha en inre stress och tro att jag glömmer något livsviktigt för att dagen före julafton inse att vi lyckats få ihop både mat, presenter och godis till alla 😊


Kommentarer:

1 ME alltidvila:

Känner igen mig... <333

Svar: ❤❤❤
Nilla

2 Bea:

Får inte ett dugg prestationsångest av att se folk baka en massa onyttigheter man mår dåligt av eller lägger energi på nåt så onödigt som julpynt. Man har väl bättre saker för sig liksom? ;) #vågavägrajulstress.

Svar: Sant, jag får bli bättre på att vågavägrajulstress 😊
Nilla

3 Hanna:

Jag känner oxå stress inför jul. Mest stress över att jag ligger själv i mitt mörka rum även en dag som den. Orkar inte köpa julklappar eller ngt sånt så julen är inte alls som den varit och "ska" vara. Det gör mig ledsen.
Kram

Svar: Det förstår jag. Kram ❤
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen