Kontakt med FK.

För några dagar sedan mejlade jag försäkringskassan för att kolla hur man går till väga för att få jobba ett par timmar per vecka.


Som svar fick jag olika länkar om att man antingen kan ha sjukersättningen vilande eller arbeta max fem timmar per vecka med bibehållen ersättning och då får man tjäna max 1/8 av vad ett motsvarande arbete skulle ge om man jobbade heltid och så fick jag telefonnumret till deras kundcenter. Jag som helst vill kommunicera skriftligt. Få vet jag ju att inga grodor hoppar ur truten 😉

Jag känner att jag balanserar på en skör liten tråd där minsta felsteg får FK att tro att jag kan arbeta full tid och drar in hela min ersättning.

Jag tog i alla fall mod till mig och fick ringt kundcentret idag. Efter sjuttioelva val så byttes robotrösten ut mot en livs levande röst som mer eller mindre höll ett korsförhör.

Inget konstigt egentligen. Självklart måste de ha svar på sina frågor men jag är ju livrädd att sumpa min chans.

Till slut säger hon att en handläggare måste kontakta mig för att prata om mitt ärende. Hjälp, vad har jag gett mig in på?

Om ett par dar vet jag förhoppningsvis men det känns en aning nervöst.

Uppdatering: blev nyss (vid 15.30) uppringd av en gullig handläggare som sade att jag självklart skulle prova att jobba och som berättade vad som gäller och vad jag ska göra om det är så att jag orkar jobba mer :-)

Jag är så lycklig! 

Och de här fem timmarna kan jag göra vad jag vill med. Jobba eller gå på kurs så nu behöver ingen gnälla över att jag gör något som FK inte vill.

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Håller tummarna.

Lycka till, kram

Svar: Tack <3 kram
Nilla

2 Hanna:

Förstår att du är lycklig! Och jag är såå glad för din skull! Håller alla tummar och tår jag har att detta går vägen! Både med FK och med dina jobb-timmar! <3 kram

Svar: Tack snälla <3 kram
Nilla

3 ME alltidvila:

Är glad för din skull <3

Svar: Tack, kram <3
Nilla

4 åsa i åsele:

En fråga, 5 timmar i veckan eller?

Tycker det är jätteintressant det här med Ditt "starta eget" å jag hoppas ju att det ska funka kanonbra <3

Skönt med en handläggare som var mänsklig,
inte det mest vanliga då fkassan är inblandad.

kram

Svar: Ja, fem timmar per vecka. Reglerna står på deras hemsida så det bör ju funka men kan aldrig veta ;-) kram
Nilla

5 Anonym:

Vad jag förstår har du blivit mycket bättre i me:n av den här healingen. Betyder det att du tror att alla med ME och liknande sjukdomar kan bli mycket bättre/friska som du bara de får healing? För isf skulle alla sjuka kunna bli friska enligt ditt hokuspokus grejs. Och om du nu blivit bättre i sjukdomen, denna kroniska sjukdom, tack vare hokuspokus healing, som inte ens är ngt evidensbasserat att det funkar, så kan du inte vart så sjuk om du ens var sjuk. Du har flera läsare med egna bloggar som jag läser som är bra och de är faktiskt sjuka. Kan lova att de inte blir friska av healing hokuspokus eftersom de faktiskt är sjuka på riktigt. Hur tror du det känns för dom att du prlöstligt blivit nästan frisk när de får leva med detta helvete fortsättningsvis? Ingen riktigt sjuk människa blir frisk av healing, det tror jag nog vi är många som är övertygade om, förutom de som utövar healing ovh vill tjäna pengar på det såklart. Du reprensenterar inte me sjuka bra. Så mycket kan jag säga.

Svar: Jag har aldrig påstått att alla blir friska av healing men jag råkar tro att det faktiskt är healingen som hjälpt mig att bli bättre även om jag har långt kvar till frisk. Det finns faktiskt några få procent som spontan tillfrisknar från sin ME ska inte de heller få berätta att de blivit bättre för att andra fortfarande är sjuka? Det är faktiskt flera av de som är riktigt sjuka som är glada att läsa att jag blivit bättre för det inger hopp. Gillar du inte min blogg behöver du inte läsa. Jag tänker fortsätta hur mitt liv påverkas av ME och kan ju inte gärna skriva hur det känns för andra eller hur deras liv påverkas.
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen