Nya glasögon.

Jag har haft problem med synen sedan tidigt i höstas, tror jag. Maken har tjatat om att jag ska kolla upp min syn men jag dragit mig för det. Dels kostar det ju skjortan med nya brillor och dels så vet jag ju aldrig om det är MEn.


Men i alla fall fick jag kommit iväg på synundersökning för ett par veckor sedan och synen hade mycket riktigt försämrats. Eftersom synen försämrats mer på ena ögat var optiker väldigt noga att lysa och kolla efter tecken på ögonsjukdom men det verkar bero på åldern. 

Idag hade jag tid inbokad klockan tio för att hämta ut och anpassa glasögonen till min näsa och mina öron.

Jag undrar varför jag tyckte att tio var en bra tid när det tar ett par timmar för mig att komma igång på morgonen :-o

Och självklart gick lampan i hallen sönder strax innan jag skulle åka. Vi har tre lampor i hallen men tydligen så lyser ingen om en behöver ny "glödlampa".

Att byta glödlampa uppe i taket när man är kort som en smurf och har armar som inte vill samarbeta över axelhöjd är en utmaning som heter duga men något ska en väl ha sin envishet till :-D

Jag kom iväg i tid och utprovningen av glasögonen gick smidigt men jag vågade inte ha de nya progressiva glasögonen på mig när jag körde hem igen. Kändes som att det kunde bli lite väl spännande.

Nu är i alla fall brillorna på och jag känner sakta hur ögonmusklerna slappnar av allt mer. Jag hade ingen aning om hur spända de var innan :-p


Kommentarer:

1 Anonym:

Snygga, det känns bekant att man drar ut på nya udersökningar.... det är ju ändå ME'n! Så skönt för dina ögon att du fick det fixat !👍🏻😍
/ Lisali blommaiasfalt.blogg.se

Svar: Tack. Det är lätt att beskylla MEn för allt 😯
Nilla

2 åsa i åsele:

Absolut jag förstår Dig, allt som inte känns helt nödvändigt... "för det beror ju ändå på ME å då är det bara å acceptera" för det kostar ju mycket pengar som går att använda till nå roligare.

Du ser bra ut :) kram

Svar: Tack 😊 För att inte tala om all energi som går åt för att göra syntest mm. Kram
Nilla

3 M:

Snygga! Jag känner också en försämring av synen, och har ont i ögonen. Vet ju inte heller om det är ME som strular med dimsyn osv, men det lutar nog åt synförändring också. Det får vänta med undersökning tills jag klarar en sådan, hade behövts hembesök men tror inte det finns.
Tycker det borde finnas appar för sånt, det är ju ändå 2017😂
Så skönt att ögonen redan slappnat av lite, och att det inte var något 'allvarligare'!
Kram!❤

Svar: Förstår att du behöver vänta med synundersökning. Jag är ju inte alls så dålig som du men tyckte ändå att synundersökningen var sjukt jobbig. Tycker också att det borde finnas en app till det eller åtminstone hembesök 😉 kram
Nilla

4 N:

Jag prenumererar på linser och då ingår det kontroll hos optiker två ggr per år. Fick mail om att det är dags att boka för några veckor sen... Men som du drar jag mig för att göra det... Har iaf en bra optiker :) som har koll på att sjukdommar påverkar synen också och har läst på om mina sjukdomar! Sen kan hen ju inte göra så mycket mer än att försöka få styrkan så rätt som möjligt ändå. Optikern brukar iaf se till att jag får vänta i ett rum om jag behöver vänta, (vilket en ju alltid får när en åker färtjänst...)

Svar: Vad skönt att du har en så påläst och insatt optiker. Eftersom jag klarar att köra bil korta sträckor själv så behöver jag inte vänta på någon färdtjänst och inne hos optikern flöt det på smidigt :-)
Nilla

5 ME alltidvila:

Du passar jättebra i dina nya glasögon! Jag behöver också skaffa glas men skjuter det på framtiden tills jag orkar.

Svar: Tack, jag förstår dig 💖
Nilla

6 Hanna:

Så fina de är, dina nya glasögon! Och vilken söt bild på dig och Bella ❤️
Jag ha relativt nya glasögon, de är från oktober 2014 men jag ser så dåligt. Dimsyn och ingen skärpa alls. Men med tanke på att jag har dubbelseende och synbortfall mer eller mindre hela tiden tror jag tyvärr det beror på hjärnan och inte att glasögonen behöver bytas. Tyvärr. För även om det ör dyrt med nya glasögon är det relativt enkelt löst!
Kram

Svar: Tack 😊 Ja men precis, det är ju rätt snabbt fixat med nya glasögon. Tråkigt att du har det så jobbigt med allt. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen