Dålig vård för patienter med kronisk smärta.

Nu ikväll pratade man på Rapport om att personer med kronisk smärta får alldeles för dålig hjälp av vården.


Vården är mycket bättre att hjälpa dem som har smärta på grund av cancer eller operation.

Något jag själv känner igen. Har man kronisk smärta utan specifik anledning bemöts man ofta som en kverulant som bara vill ha starka piller att knarka på. För det kan ju absolut inte vara så att man vill ha en drägligare levnadsstandard.

På rapport nämnde man att man borde ha en nationell riktlinje för att ta hand om patienter med kronisk smärta då de flesta inte får möjlighet att träffa en smärtläkare i dagsläget.

Jag uppfattade inte vem som stod bakom denna åsikt, får väl skylla på ME-hjärnan, men jag hoppas att det är något som kan bli av inom snar framtid.

Jag har ju själv bett om remiss till smärtklinik då min vårdcentral inte vill hjälpa mig med smärtlindring men jag får ingen remiss med motivering att de kommer att tycka likadant som min vårdcentral.

Jag vet ju att jag är långt ifrån ensam om detta bemötande och det bekräftades av inslaget i rapport. Plötsligt så händer det.

Kommentarer:

1 Hanna Emilia:

Jag hoppas verkligen att detta blir verklighet snart! Jag har så ont att jag håller på att bli knäpp!! Man känner sig fullständigt maktlös av att inte kunna göra något för att få lindring. Men jag hoppas för din, min och alla andras skull att det blir någon form av förändring i svensk sjukvård för detta är så gravt misskött! Ta hand om dig!

Svar: Det är bedrövligt som det funkar nu så vi får hålla tummarna för bättring. Kram
Nilla

2 Hanna:

Jag hoppas verkligen att det blir en förändring snart för jag har så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen! Att en så stor grupp personer med smärta och/eller ME ignoreras eller vägras hjälp i Sverige som ska vara ett sånt föredöme är vidrigt och sorgligt! Jag hoppas för din, min och alla andras skull att vi får den hjälp vi behöver snart! Ta hand om dig!

Svar: Det behövs verkligen en föröndring för det är bedrövligt som det är nu. Kram
Nilla

3 N:

Känner också igen väldigt mycket... Och då har jag ändå en väldigt bra vc. Och har varit på smärtkliniker... (Sen att det blir hur knasigt som helst när smärtklinikwn inte vet nåt som helst om ME, trots att det mesta av deras behandlingar är big NoNo vid ME är ju en annan sak...)

Svar: Det visar ju hur viktigt det är med fler specialister inom ME. Förstår inte att det ska vara så svårt för läkare att läsa på. Kram
Nilla

4 Hanna:

Det måste definitivt ske en förändring för oss med kronisk smärta. Jag fick komma till en smärtmottagning och träffade en "erkänt" duktig smärtläkare. Han var väldigt duktig som hade hört talas om fibro och EDS. ME visste han däremot ingenting om. Och jag hade ju utmärkt smärtlindring konstaterade han efter att ha tittat på min medicinlista. Att jag berättade att jag har så ont att jag gråter och inte alls får någon hjälp av medicinerna räknades tydligen inte. För medicinerna var "bra" och "fullt tillräckliga". Skamligt är vad det är...
Kram Nilla ❤️

Svar: Men suck vad trött man blir. Tror läkarna behöver bättre utbildning på kronisk smärta. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen