Pli på hunden.

Idag när Bella och jag var ute och gick mötte vi brevbäraren som kom i sin bil. Han skulle stoppa post i brevlådan som vi nästan var framme vid så jag bad Bella gå till sidan och vänta. Då sätter hon sig bredvid vägen och väntar snällt till jag säger att vi kan gå igen.

Brevbäraren kör sakta förbi oss, ler åt Bella och säger: tänk om alla hade sådan pli på hunden. Jag förstår honom då jag såg när en stor labrador hoppade mot hans arm och bil med rest ragg en gång när vi var ute.

Apropå hundar måste jag berätta om dotterns äldsta, men minsta, tax. Han är självutnämnd beskyddare för Bella och tydligen mig också.

När jag passade honom en gång i höstas och var ute och gick med både honom och Bella så kom en liten havanais- kille springande mot oss flera hundra meter framför sin matte.

Havansisen ville hälsa på Bella men hon ville inte hälsa på honom så hon försökte gå undan men havanaisen var som ett plåster, då går Killer helt sonika emellan. Hur havanaisen än försökte kom han inte nära Bella för hennes egen riddare skyddade henne.

Sedan har vi för ett litet tag sedan ett tillfälle när Ryan är lite envist närgången mot Bella. Han har inte riktigt lärt sig hennes 50 nyanser av morr och testar nog gränserna lite. Då tyckte nog Killer att Ryan fick ge sig för han gick mellan Ryan och Bella så att Ryan inte kunde vara så närgången. 

Och i tisdags kom min svärmor förbi för att uppvakta mig och när hon kom nära mig för att överräcka ett paket och en kram började Killer skälla som en liten tok. Nu ska han ju inte behöva vakta och skydda mig men lite gulligt var det allt.

Att han utsett sig själv till Bellas beskyddare är kanske inte så konstigt eftersom hon är en väldigt försiktig hund men jag får nog jobba på min approach så han inte tror att mormor behöver beskyddas 😂

Det var annars skönt att ha två taxar som skällde som tokar, varav Ryan låter som en mycket stor hund, när en främmande man ringde på dörren och ville låna telefonen. Tyvärr kan du inte komma in för hundarna 😁

Bella är ju annars inte mycket till vakthund, om man inte är sotare då 😂

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Hejja Killer Du är bäst :) jag gillar att han ser efter Dig å Bella :)

Mina dogs är ju tillräckligt stora men för att de ska ha skrämmande effekt måste jag hålla Bullen i halsbandet så han känner sig trygg ;-) annars ställer han sig bakom mig å då blir det ju inte samma effekt ;-)

kram

Svar: Kanske inte blir riktigt samma effekt med en hund som gömmer sig :-D
Bella har skrämt en stor golden här så att han gömde sig bakom matte annars är det ju hon som gömmer sig ;-) kram
Nilla

2 Hanna:

Gulligt att han tar hand om damerna! ;) Tänk att flocken snart utökas med en liten valp! Så roligt det kommer bli 😍
Kram

Svar: Visst är han gullig, en riktig gentleman 😉 Vi längtar så efter vår blivande familjemedlem 😍
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen