Yogaretreat

Nu är vi hemma igen efter att ha varit iväg på "yogaretreat med hund" i Skåne några dagar.


Jag blev lockad av retreaten när jag såg att man fick ha med hunden. Vi vill ju gärna att vår lilla Bella ska vara med oss så mycket som möjligt.

Det var en rejäl chansning från min sida om jag skulle orka att vara med på de olika aktiviteterna men om man inte vågar så kan jag ju inte heller veta ;-)

Första kvällen var det bara introduktion för hundar och människor. Det visade sig att de elva hundarna i varierande storlekar (från chihuahua till labrador) kom förvånansvärt bra överens vilket självklart underlättar när man ska tillbringa flera dagar tillsammans.

Sedan var det två heldagar med yogapass, hundträning, långpromenader i vacker natur, hundmassage, föreläsning och gemensam hundlek. Det var väldigt intensivt men fantastiskt roligt.

Och jag orkade faktiskt över förväntan. Jag var visserligen inte det roligaste sällskapet för maken på kvällarna i husvagnen men han tyckte att det var värt det ;-)

Och det var helt underbart att se Bella "växa" bland de andra hundarna. Första kvällen höll hon sig på säkert avstånd från de andra men ju mer vi umgicks desto närmare vågade hon gå och till slut så sprang hon faktiskt och lekte med några stora labradoodles :-)

Hon visade också att hon faktiskt kunde säga ifrån till en unghund som också hette Bella (också labradoodle) på ett år som var lite väl ivrig och påstridig på Bella :-)

Nu ska maken och jag försöka att fortsätta att yoga hemma. Vi köpte med oss en CD med den kundalinyoga vi testade på på retreaten eftersom den kändes bra för oss båda så nu är det bara att försöka få in en fungerande rutin :-)


Kommentarer:

1 Hanna:

Åh så fantastiskt det låter! Jag älskar yoga och önskar så att jag kunde hålla på med det som jag gjorde förr. Visst gör jag andningsövningar, avslappningsövningar och meditation varje dag, men det är inte alls samma sak som yoga på riktigt!
Helt fantastiskt att du klarar detta! Tänk så bra du blivit jämfört med för några år sedan! Jag är så glad för din skull <3 söta Bella <3 kram

Svar: Det är faktiskt så att jag får nypa mig i armen ibland. Det är rätt overkligt att jag satt i rullstol för bara 21/2 år sedan.
Jag förstår att det inte känns samma med meditation och andningsövningarna men jag tror att det är jättebra att du jobbar med andningen, det är så lätt annars att man bara andas ytligt när man har mycket värk. Kram
Nilla

2 åsa i åsele:

Hipp hipp hurra så jäkla kul att Du nu kan och orkar delta i livet så otroligt mycket, tänk vilken positiv utveckling :) så himla skoj!!

Jag hade ju ingen aning om att det fanns yoga för hund, ja det vet Du ju efter min kommentar på Instagram ;-)

kram

Svar: Ja, det är underbart. Hundarna skulle bara ligga och slappna av jämte sin matte/ husse så de behövde inte lära sig några nya rörelser ;-) kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen