Ett nevöst brev.

Det ligger ett brev i brevlådan som ger mig hjärtklappning. På kuvertet ser jag tydligt att det är från Försäkringskassan.

Rent logiskt vet jag med mig att det antagligen är dags för den där treårsuppföljningen av sjukersättningen men min hjärna målar ändå upp alla möjliga konstiga scenarion som att de bestämt att jag är frisk och ska arbetsträna eller att någon i min omgivning anmält att jag gör saker som en sjuk inte ska kunna.

Jag känner flera personer som blivit anmälda av någon anonym person som anser att de inte är sjuka. Inte för att jag har något att dölja men vem orkar ifrågasättas och behöva bevisa att man är sjuk?

Med bultande hjärta och skakande händer öppnar jag brevet.

"Hej! När du får sjukersättning ska Försäkringskassan göra en uppföljning med några års mellanrum. Nu har vi avslutat uppföljningen av ditt ärende och det finns inget nytt som påverkar din sjukersättning.

Din nuvarande sjukersättning förändras inte och betalas ut som tidigare....."

Det var ju skönt men hur vet de att inget förändrats om de inte kontaktat mig? Har de smugit omkring i buskarna här ute i skogen och spanat på mig med kikare eller gissar de bara?

Oavsett så ska det väl vara lugnt ett par år nu då. Och så var de snälla och skickade med ett nytt förmånskort (sånt som kan ge pensionärsrabatt) som gäller ända till 2033.

Undrar hur gammal jag är då?

Enligt miniräknaren är jag visst 65 år då. :O 


Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Förmånskort, pensionärsrabatt???? Vadå, något sådan har ju inte jag fått... å inte vet jag ifall det ska ske nån uppföljning heller... kommer icke ihåg att jag hört något om det ;-) det kan ju vara så ändå, jag minns ju inte så bra.

Skönt dock att det inte va nå värre :) kram

Svar: Förmånskort kan man ringa till Försäkringskassan och beställa. Uppföljning ska ske på de som fått sjukersättning efter ett visst år, kommer inte ihåg vilket :-p Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen