Yrseldag.

Jag vaknar och känner direkt att något inte känns rätt i huvudet. Värre än vanligt då alltså :-p


Det känns som om jag snurrar runt i en centrifug medan resten av världen står stilla och det känns som om hjärnan svällt upp och inte får plats i skallen längre.

Det hjälps inte hur svårt jag har att se var jag sätter fötterna eller att det känns som om jag ska välta, Bella måste ut och kissa.

Jag släpper ut henne i trädgården och ställer mig och hänger på altanräcket medan hon letar en frostfri plats att uträtta sina behov på.

Men så kommer en granne ut för att hämta morgontidningen i sin brevlåda och Bella vill genast visa att hon är en stor och imponerande vakthund.

Jag försöker ropa på henne, vilket brukar fungera allt som oftast, men inte idag. Bella kom, schhh, Bella men nej hon har bestämt sig. Jag får lämna mitt trygga altanräcke och gå fram till Bella innan hon väcker hela området.

När jag kommer tillräckligt nära så kommer Bella till mig och får godis och framför allt blir tyst.

Kan du kissa nu?

Bella sätter fart mot andra änden av trädgården och jag ser hur hon laddar för att skälla ut en annan granne som är på väg till bussen.

Nej, sch Bella och hon hinner inte ens börja skälla utan sätter sig bara att blänga på grannen. 

Puh, det var lite för mycket folk i rörelse så här på morgonkvisten.

Bella får kissat och vi går in. Bella får sin frukost först, så klart. Men efter hon fått sin frukost sätter jag mig och äter min medan jag nästan får hålla mig fast i stolen.

Jag antar att jag får lägga mina planer på hyllan för idag. Det blir nog viloläge i förhoppning att min hjärna ska sluta åka karusell.


Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Ååå fyy yrsel är ju såå obehagligt.
krya på kram

Svar: Tack, ska nog ge sig med lite vila. Kram
Nilla

2 Hanna:

Usch för yrsel! Jag är galet yr nästan hela tiden, varje dag. Jag tror faktiskt att det är något FEL på mig, utöver svår ME och "allt annat". Min vc läkare misstänkte ju hjärntumör vilket det inte är. Då vill hon skicka mig till en neurolog, ingen vill ta emot mig. Så fort de läser "ME, fibro och EDS" skickar de tillbaka remissen och så var det med det... jaha. Då får jag väl stå ut med detta oxå då...
Hoppas yrseln försvinner snart! Kram!

Svar: Så jobbigt för dig <3 I mitt fall är det nog vila som behövs. Kram
Nilla

3 Annica:

Ush din stackare, dem dagarna är inte roliga.
Hoppas du har kryat på dig lite nu.
Att det alltid ska hända massa saker när man som minst orkar.
kram kram

Svar: Tack, yrseln har lättat som tur är. Visst är det konstigt vad oförutsedda saker alltid ska komma i "skov' . kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen