Olaglig diskriminering.

Det är olaglig diskriminering att stänga ute män från badhuset på internationella kvinnodagen enligt Diskrimineringsombudsmannen läser jag i morgontidningen.


Tillåt mig att utbryta i ett hånfullt skratt. Kan de stackars förfördelade männen inte klara sig utan badhuset en enda dag på året?

Att många kvinnor, allrahelst unga tonårstjejer, inte vill gå till badhuset de andra 364 dagarna på året för att just män/killar kastar lystna blickar efter deras kroppar eller till och med skickar syrliga kommentarer om deras utseende är inget vi pratar om.

Att många med funktionshinder av olika slag inte har möjlighet att besöka badhus på grund av otillgänglighet är heller inget som det skrivs om. 

Men självklart när friska män som redan har de största fördelarna ute i samhället, just för att de råkar födas med rätt kön, blir "diskriminerade då måste det skrivas om i tidningen.

Tänk hur många som egentligen diskrimineras varje dag på grund av sitt handikapp, sitt kön eller sin religion. Det måste väl ändå vara bra mycket värre än att inte få besöka badhuset en enda jävla dag på året.

Visste ni att många som är beroende av färdtjänst inte kan komma iväg till sina familjer till jul för att färdtjänsbilarna inte räcker till?

Visste ni att det är näst intill omöjligt att ta med sitt husdjur på tåget om man sitter i rullstol eftersom det inte går att sätta en rullstol i den djurtillåtna vagnen?

Visste ni att många pratar över huvudet på personer som sitter i rullstol eller börjar tala som om personen var ett litet barn för att de verkar tro att hjärnan sitter i benen?

Har ni tänkt på att man har väldigt svårt för att inte säga omöjligt att handla sin mat själv när man sitter i rullstol? Inte nog med att de flesta varor är omöjliga att nå det är i många butiker svårt att själv slå in sin kod när man ska betala eftersom kortmaskinen sitter för högt upp.

Har ni ens tänkt på hur svårt det kan vara för en kortvuxen eller en rullstolsburen att ta ut pengar i en automat?

Visste ni att tjejer nästan alltid får de sämsta halltiderna inom idrotten? Och visste ni att många tjejlag får ärva killarnas gamla utrustning för att man prioriterar just killarna?

Det mina vänner är diskriminering! Inte att bli utestängd från ett badhus en dag.


Kommentarer:

1 Jonna:

Word!

Svar: Tack!
Nilla

2 åsa i åsele:

Och vet Du vad, min 86 år gamla faster som inte tar sig hemifrån på egen hand och som hemtjänsten handlar åt får inte själv bestämma att hon vill köpa och äta SCAN falukorv utan kommunen har bestämt att hemtjänsten ska köpa det billigaste alternativet oberoende av vad brukaren/ min faster vill och önskar.

Men det är tydligen varken maktmissbruk eller diskriminering.

kram

Svar: Men fy tusan. Det är verkligen både maktmissbruk och diskriminering 😈 kram
Nilla

3 N:

Tack för dina ord! Jag orkar liksom sällan ens bli arg längre... Även om det blev en anmälan till DO med tågresan... Fast har inga som helts förväntningar på att det kommer hända nåt med den anmälan.

Men jösses åsa. Tror inte det är lagligt att dom gör så... Så länge din faster inte har en förvaltare så ska hon själv bestämma vad som ska handlas. Hade varit väldigt intressant att anmäla det till JO och socialstyrelsen...

Svar: Tänk om alla som blev diskriminerade orkade anmäla? Det hade varit intressant att se om det på sikt kunde bli någon förändring.
Nilla

4 Hanna:

Stackars männen som inte får bada en dag om året. Det är verkligen synd om dem... fy sjutton, säger jag bara. Helt galet alltihop!
Kram

Svar: Det är oerhört synd om dem 😛 kram
Nilla

5 Liten Uggla:

Jädrigt bra skrivet!! Får jag lov att kopiera texten och lägga upp den på fejjan? Naturligtvis skriver jag att Nilla har skrivit texten.
Du skriver väldigt bra vännen :-) Hoppas du har en hyfsad dag och att du får en fin jul! Kram! ♥♥♥

Svar: Självklart men skriv hellre att den kommer från bloggen än mitt namn. Får lite för mycket tråkiga meddelanden just nu 😯 kram
Nilla

6 Fyrtiotaggare.com:

WORD

Svar: Tack!
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen