Brev från vårdcentralen.

Idag låg det ett brev i vår brevlåda från min vårdcentral och precis som när jag får brev från FK blir jag orolig och får ångest. Tänk vad de gör med sjuka egentligen, för jag är långt ifrån ensam om att ha Försäkringskasseutlöst ångest.


Jag lägger brevet på köksbordet medan jag värmer lunchen. Jag blänger på brevet och hoppas att det ska försvinna eller i alla fall innehålla positiva nyheter. 

Lika bra att slita upp eländet istället för att dra ut på pinan.

Min läkare har skrivit att i samråd med kollegor så kan hon inte förskriva LDN. Hon kunde alltså inte ens bemöda sig att kontakta ME-kliniken Sköndal i Stockholm som biträdande verksamhetschef sade att de samarbetar med.

Jag visste egentligen att det skulle bli så här men nu har jag det svart på vitt och den sista lilla gnuttan hopp dog.

Det finns ingen bot för oss med ME och det finns få lindrande behandlingar som exempelvis LDN, b12-injektioner, smärtlindring och sömntabletter och jag står nu utan all lindrande behandling.

Eller inte helt då jag faktiskt får värktabletter av en snäll själ i min närhet men inte ska man behöva införskaffa den lindring man behöver på illegal väg väl?

Jag orkar inte ens bli arg, jag känner mig mest uppgiven. Tio års kamp mot sjukvården börjar ta ut sin rätt och jag undrar fortfarande vem vården är till för. 


Kommentarer:

1 Sara:

Vad ska man säga ... Förjävligt är vad det är. Går det att anmäla till vem man nu anmäler det till? Patientombudsman eller nåt? Om de nu har samarbete med Sköndal så ska de väl baske mig åtminstone föra frågan vidare!
Kram!

Svar: Tror att det blir svårt. Patientnämnden lägger sig inte i läkarens behandlingsplaner och IVO är väl bara om man blivit felbehandlad och jag blir ju inte alls behandlad :-p kram
Nilla

2 åsa i åsele:

Galet!!
Jag blir så ledsen för Din skull.
Läkare borde ju vilja hjälpa, lindra och förbättra människors liv och inte försämra... kram

Svar: Man skulle ju kunna tro det. Kram
Nilla

3 Livetsbilder :

Är det Stora Sköndal som ordinerat medicinen från början? Märkligt svar måste jag säga, att inte kunskapen om att medicinen kan användas på det sättet bör de ju ta kontakt med alternativt remittera till specialist - inte avvisa dej helt. En vårdcentral har ju olika samlad kompetens beroende på vilka som arbetar där och vilka erfarenheter de har, men det förhindrar inte att de ökar sin kunskap!

Om det är specialist som rekommenderat behandlingen och VC nekar tycker jag du ska ta kontakt med deras chef och patiebrnämnden!
/Livetsbilder

Svar: Nej, det är inte Stora Sköndal som ordinerat medicinen från början men min vc vägrar ha någon kontakt med Gottfrieskliniken och sade att de istället samarbetar med Stora Sköndal och då borde ju ett första steg vara att se vilka mediciner de brukar ordinera sina ME-patienter, kanske. Min vc vill inte heller skicka mig till någon specialist varken inom ME eller smärtproblematik så jag är ju lite ute i ingenmansland just nu. Jag är helt införstådd med att alla vårdcentraler inte kan ha kompetens inom alla områden men jag vet att de har fler ME-patienter här och att de i alla fall enligt biträdande verksamhetschef har nära samarbete med Stora Sköndal.
Jag försökte få kontakt med verksamhetschefen och blev uppringd av deras biträdande chef när jag var missnöjd med senaste besöket och det var tyvärr rätt mycket god dag yxskaft. Hon frågade om jag ville att de skulle dra ihop träffar med alla ME-sjuka på vårdcentralen så att jag kunde träffa andra och ta del av deras erfarenheter eftersom jag tyckte det var så jobbigt med min smärta :-P
Nilla

4 M:

Verkligen ledsen att hon sätter käppar i hjulet för dig, för hon skulle kunna kontakta St Sköndal och få mer info om ldn, för du har ju fått det utskrivet innan väl och haft effekt?
Tyvärr kan inte verksamhetschefen på vc jobba längre pga sjukdom, väldigt tråkigt att du inte hann få kontakt med henne och att den bitr chefen inte är villig att hjälpa dig mer än så.
Vet inte om du redan försökt, men kontakta GM? Jag får hjälp med ldn därifrån, trots att jag egentligen bara blev utredd där för tre år sen och sen inte varit på fler besök. Men min läkare där ville hjälpa mig och har åter tagit upp mig som patient. Troligtvis kör dom privat tills vidare, så det blir ju en högre kostnad, men hoppas det är tillfälligt och att dom får ett korrekt avtal med VGR till slut.
Kram <3

Svar: Jag har haft LDN i flera år och det har hjälpt mig att minska influensakänslan i kroppen. Får försöka få tag i GM igen. Jag försökte nog när de var som mest belastade.
Just nu gick luften ur mig men lutar åt att jag byter vc igen. Känns rätt meningslöst att tillhöra en vc som ändå inte vill hjälpa. Kram
Nilla

5 M:

Ja, förstår att du vill byta. I ditt fall är ju medicinering viktigast, det får vi hjälp med via annan läkare. Det är at och ssk där som får det att funka för oss i nuläget, och den biten får du ju hjälp med på annat håll. Inte klokt att man ska behöva leta runt och skräddarsy sin egen vård!
Förstår att luften gick ur dig, hoppas du får tag på GM på något sätt eller orkar hitta en annan lösning.
Så ironiskt att bitr chef erbjöd en träff med oss andra ME-sjuka så vi kan stötta varandra. Sitta där och stötta varandra pga att vi inte får den vård vi behöver och har symptom som skulle kunna lindras bara vc hjälpte till medicinskt istället för att ordna ME-träffar?! Ja säger då det, helt upp å ner.
Kram!

Svar: Det ska nog lösa sig på något vis till slut men visst är det Knas att man ska behöva lägga så mycket energi på att få ihop någon typ av vård.
Jag tyckte också att det var lite udda att ha ME-träffar på vc när de inte vill ge vård. Kram
Nilla

6 Mannen:

Bara att skriva på göteborgska
Sicka plankträn!

Svar: Word!!!
Nilla

7 Lisbeth:

Hade en lång harang som jag tänkte dra, men så läste jag Mannens kärnfulla uttryck.
Så jag fyller på istället.
Sicka jäääla kneckedecker och åbäken!
Kramen

Svar: Kan inte annat än hålla med. Kram
Nilla

8 Liten Uggla:

Ja, de verkar ju va helt tetea! :-D Man hittar inte ord.... Önskar dig en fin helg vännen! Kramis! ♥

Svar: Ha ha, det kan man säga. Önskar dig detsamma. Kram 💖
Nilla

9 Thérese:

Jag undrar varför läkare hela tiden använder ursäkten att de inte har erfarenhet. Har du inte erfarenhet får du väl som läkare antingen ta reda på information genom studier eller andra läkare som har erfarenhet på det området du saknar. Jag räknar inte med att läkarna ska kunna allt men att de ska vara villiga att lära sig om patienternas sjukdomar och behandlingar.

Man kan ju inte utgå från sina personliga åsikter som många läkare gör och bara lämna sjuka utan vård om det finns hjälp att få. Vet att det beror mycket på hög arbetsbelastning men det måste förändras och det kräver att läkare och patienter går ihop säger ifrån.

Svar: Jag förstår inte heller och inte borde det väl få våta upp till varje läkare att själv bestämma om de tycker att en diagnos finns eller inte. Finns den med på WHOs lists och det dessutom finns specialister i det egna landet så kan i alla fall jag tycks att diagnosen måste accepteras vad läkaren själv än anser.
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen