Så kan det också gå

Klockan börjar närma sig läggdags och då ringer dottern, som bor hos fästmannen den här veckan. Mamma, har du något bra husmorsknep för att få blodet att stoppa om man skurit sig i fingret? Jag ger henne lite goda råd och avslutar med att säga att om det inte slutar blöda inom ett par minuter så måste ni åka till sjukhuset.
 
Det slutade med fyra stygn i fingret för att man "lilla" dotter med en viss liten otursgen skulle skära upp glassen snyggt. Nu har hon fått knivförbud av fästmannen ;-)
 
 
Vi har annars sagt att hon borde ha riddarrustning på sig alternativt rullas in i bubbelplast.
 
Jag menar vem annars spräcker ett ögonbryn som måste tejpas av att hoppa i hö eller spetsar sig på en grind så att det nästan går hål rätt igenom kinden och måste tejpas, eller trillar av stolen i skolan så att läppen spräcks och måste tejpas, eller krockar med en tjej på innebandyplan så att det blir ambulans med nackkrage eller blir knockad av ett vedträ när hon klyver ved så att läppen måste sys med flera stygn?
 
Listan kan säkert göras längre men det är sådant som jag kommer på just nu och då har jag inte ens räknat med alla blåtiror och omplåstringar som skett på hemmaplan för att lillasyster haft fullt sjå att hänga med storebror och hans kompisar :-P
 
Storebror däremot har nog klarat sig lite lindrigare undan. Han har "bara" blivit knuffad så att han råkade limma ovansidan på handen med en limpistol så att han fick en krater ända ner till benen i handen, blivit påkörd på ett övergångsställ på väg till skolan men som tur var så blev det bara en stukad fot, och så råkade han ha sitt huvud lite för nära syrrans golfklubba när vi spelade minigolf en gång. Det resulterade i näsblod, två blåtyror och världens bula i pannan. Det visste ni inte att minigolf kan vara så farligt?
 
Tänk om man kunde låsa in sina barn så att de slapp råka ut för massa onödigt lidande <3 
 
Det blev inte så mycket sömn inatt, inte för att dottern skurit sig utan för att maken förde oväsen. När klockan blivit närmare halv två på natten och jag insåg att här kommer jag inte att kunna sova så flyttade jag ut till soffan. På väg till soffan så blev jag helt plötsligt iskall med brännande svett som pärlades i pannan och illamående. En väldigt skum känsla och jag undrade för ett litet tag om jag skulle svimma eller kräkas men det blev som tur var inget av det.
 
Eftersom min kropp av någon konstig aledning har bestämt sig för att det inte går att sova i soffan så blev det ingen sömn förrän maken kom upp och bytte plats med mig vid fem-tiden tror jag. Och inte tusan kan kroppen tänka sig att sova längre än till nio i alla fall så idag retar man mig på egen risk :-P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 åsa i åsele:

Men huvva stackars olycksfågel till dotter.
Tur det ändå har gått bra.

kram

Svar: Ja hon har ju klarat sig med mindre skavanker som tur är ;-) Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen