Är jag förkyld eller är det "bara" ME´n?

Igår fick jag handlat en hel del julklappar på nätet. Känns riktigt bra att ha kommit igång faktiskt men det är sjukt vad vad lite en ME-hjärna orkar.
 
Jag var helt slut efter att suttit och beställt från lite olika ställen, tog till och med lunchpaus i handlandet men ändå så slår kroppen bakut. Jag har så svårt att förstå att hela kroppen ska påverkas av att jag suttit framför datorn och handlat, det borde väl ändå räcka med att hjärnan som vanligtvis är som gröt förvandlas till seg sirap?
 
När jag åt middag igår så rann näsan mer än vanligt. Den rinner alltid så fort jag äter, spelar ingen roll om det är varm eller kall mat, stark eller smaklös mat den rinner i alla fall. Frågan är ju då om jag har åkt på en förkylning eller om det bara är ME´n som bråkar. Tanken har faktiskt slagit mig att det kan vara kroppen som tycker att det är för ansträngande att äta så att det triggar ME-förkylnningen. Vem vet?
 
Senare på kvällen fick jag hemska magkramper, det var länge sedan jag hade några så jag hade nästan glömt av hur ont det kunde göra. Jaha, vad har jag nu stoppat i mig som inte kroppen tyckte om? Alltid ska man tänka på allt, på vad man får och inte får äta, på att inte sitta för länge vid datorn, inte pärla för länge, inte bära tunga saker, dela upp allt i korta arbetspass osv. Är svårt att vara spontan när man har ME samtidigt som man aldrig kan planera för man vet ju aldrig hur man mår.
 
Vi gick och lade oss rätt tidigt maken och jag, han trött efter en veckas hårt arbete och jag var ju inte precis sällskaplig med mitt magonda. Jag satte på teven i sovrummet som vanligt. Är rätt fridfullt att ligga och titta på teve med maken snusandes brevid. Efter någon timme fick jag en sådan sprängande huvudvärk att jag fick gå upp och ta en migräntablett och ungefär samtidigt så kände jag hur det började göra allt mer ont i halsen. Vad har jag gjort för ont här i världen?
 
Jag fick några timmars sömn till slut innan jag vaknade fram på småtimmarna igen och insåg att nu är det soffan som gäller. Nu var i alla fall magen lugnare men jag frös och svettades om vart annat. På med filtar, av med filtar, av med morgonrock, på med allt igen. Rena rama gympingpasset i soffan.
 
Jag slår vad om att någon måste ha använt mig som en sådan där landgång man har så att bilar och lastbilar kan köra på färjor hela natten, kan vara att någon använt mig som vägbula också. Jag känner mig rätt mörbultat och hjärnan får liksom inte plats i skallen idag men jag är nog mindre förkyld idag i alla fall. Då var det nog ME´n som triggades igång av min virtuella shoppingrunda igår.
 
 
 

Kommentarer:

1 Lillemor:

Kram!!

Svar: Kram <3
Nilla

2 Cecilia :

Åh vilken jobbig natt! :-( Jag hoppas resten av helgen blir bättre. <3
Känner helt igen detta med nätshopping. Fixade fyra julklappar igår, och gjorde misstaget att sitta upp. Då är det som att någon långsamt och skoningslöst ökar trycket i huvudet tills det blivit en rejäl huvudvärk. Konstigt att så få läkare är intresserade av våra märkvärdiga kroppar!

Svar: Tycker också det är konstigt att så få läkare är intresserade, de borde ju vara nyfikna på vad som kan vända upp och ner på allt i våra kroppar. Kram <3
Nilla

3 åsa:

Det är SJUKT att behöva må sämre helt utan anledning, det är lättare - tror jag? - om man i alla fall gjort något för att bli dålig.

J har strukit gardiner, dukar å hängt upp gardiner, jag som mest bara tittar på har förjävla värk i kroppen å har huvudvärk... Galet.

Krya på kram

Svar: Ja det är verkligen galet. Krya på kram till dig också <3
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen