Positivt besked

Idag var äntligen byggfirman som skulle kolla vår skada i badrummet för försäkringsbolaget här. En jättetrevlig kille som lätt hade kunna säga att här måste allt göras om för att tjäna pengar men nix det sade han inte.
 
Han tyckte att man kunde göra ett litet hål i väggen, byta rör och sätta igen hålet igen med godkända skarvar och altt som behövs för att få det snyggt. Ett ganska enkelt och snabbt arbete om de nu inte hittar fukt inne i väggen när de håller på men fuktmätaren gav inget utslag nu i alla fall.
 
Skönt, bara tanken på att vara utan det enda badrummet/toaletten i flera veckor får ju min ME att explodera i kroppen. Visst hade det varit skönt att få badrummet renoverat men eftersom det är ganska gammalt och byggnormerna har ändrats sedan dess skulle våra egna kostnader ändå hamna på runt 100 000 kronor. Och så lägger vi till en Nilla som inte kan vila hemma eller ens gå på toa hemma eller kanske inte ens bo hemma på flera veckor. Nä, inget kul så jag tyckte det lät som en alldeles utmärkt idé att göra jobbet så litet som möjligt.
 
Jag passade på att fråga hur länge han trodde det skulle dröja innan vi behövde göra om badrummet och han sade att det kommer att hålla i många år till. Folk har dille på att göra om sina våtrum hela tiden sade han :D. Skönt, då kan vi spara pengar till renoveringen och fundera på hur vi vill ha det egentligen och så kan man förhoppningsvis göra om badrummet när man känner att man orkar och helst på sommaren så att vi kan bo i husvagnen under tiden.
 
 

Kommentarer:

1 Pappa och May:

Vi är jätteglada för er skuld! SKÖNT att slippa eländet med allt vad det innebär av en stor badrumsrenovering :D <3

Svar: Tack, tack <3
Nilla

2 Lisbeth:

Så skönt!
Tycker också att folk "överrenoverar" Klart att det skulle vara jätteskönt med nytt och modernt och så, men det kostar ju.
:)

Svar: Ja, det kostar verkligen och jag kan komma på en miljon andra hål att stoppa pengarna i. Kram
Nilla

3 Margareth:

Låter ju jättebra hoppas det blir smidigt och lätt fixat.

Svar: Hoppas jag med ♥
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen