Det årliga besöket hos tandhygienisten

Idag var det dags för det årliga besöket hos tandhygienisten för storstädning av lilla truten. Jag bestämde mig för att ta moppen dit då det är mindre energikrävande att köra moppe än bil. Att köra bil kräver mer än man tror, man ska ratta runt den tunga ratten allrahelst när man ska parkera eller lämna parkering, flytta runt fötter på pedalerna, växla och vrida runt på huvudet.
 
Moppen är mycket enklare men inte heller helt smärtfri. I kurvorna kan man luta sig, ingen trög ratt att bråka med, fötterna är still på fotplattan och behöver bara flyttas när man stannar men tyvärr har ju moppen inget rygg- och nackstöd och armarna blir snabbt fyllda av mjölksyra av att hålla i styret. Tur det bara tar femton minuter till tandläkaren.
 
När jag kom fram till huset där tandhygienisten håller till gick jag fram till hissen och tittade mig omkring. Är det okej att jag tar hissen? Finns det någon annan som behöver den bättre? Är det någon som tror att jag är lat när jag inte tar trappan en våning? Nu får jag ge mig, jag har väl lika stor rätt som alla andra att ta hissen och vad gör det om folk tror att jag är lat? Jag ska ju inte umgås med dem ändå.
 
Idag fick jag en ny tandhygienist, en helt underbar tjej. Varje besök börjar med att man går igenom sin hälsa, tycker det borde stå att jag har ME i journalen vid det här laget. Jag fick väldigt förenklat förklara vad ME innebär och hon undrade genast vad hon behövde tänka på för att underlätta för mig. Jag hade stor lust att ge henne en bamsekram. 
 
Hon var otroligt varsam på handen, arbetade lugnt och metodiskt och frågade ofta om det gick bra. Jag fick ta pauser och vila mina ömmande käkare. Eftersom hon tog det så lugnt så hann vi inte färdigt idag så jag måste tillbaka redan i morgon för att avlsuta storstädningen. Inte bästa tajmingen med kalas på lördag men hon hade inga tider på flera månader och då hade jag fått gå till någon annan och det vill jag inte.
 
Nu sitter jag här och njuter av att ha fått möjlighet att träffa en så förstående tandhygienist samtidigt som jag känner mig lite nostalgisk eftersom hon lade på bananlack på tänderna innan jag gick hem. Det tror jag inte jag fått sedan jag gick i skolan.

Kommentarer:

1 Lisa:

Har du kollat upp, eller fått information om det nya tandvårdsbidrag.
Man kan på 600:-/halv år.
Det är vissa sjukdomar som innefattar detta.

Lisa

Svar: Nej Lisa, det har jag inte kollat upp. Vet du var man kollar upp det?Kram
Nilla

2 Katarina:

Här står det lite om tandvårdsstöd.
http://www.forsakringskassan.se/tandvard/statligt_tandvardsstod/sarskilt_tandvardsbidrag/
031-24 96 75Skickat från min iPhone

Svar: Tack <3
Nilla

3 Katarina :

Långt ifrån alla "friska" människor tar hissen utan att ens reflektera över det!
Så ta alla hissar du hittar utan dåligt samvete!!!!!!

Svar: Jobbar på att inse att jag behöver alla hjälpmedel som finns men om man alltid sprungit i trapporna i stället för att ta hissen så tar det sin lilla tid. Kram
Nilla

Kommentera här:

Besökstoppen